TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yabancı uyruklu müslüman öğrenciler bayramda yalnız kalmadı

Kurban Bayramı’nı ailesinden uzakta geçiren yabancı uyruklu Müslüman öğrencilere evinin kapılarını açan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, hem öğrencilere Türk kültürünü tanıttıklarını hem de bayramda öğrencilere aile sıcaklığı yaşatmak istediklerini söyledi.
Yabancı uyruklu müslüman öğrenciler bayramda yalnız kalmadı
KOCAELİ / İHA - Kocaeli’de üniversite öğrencisi olan yabancı uyruklu Müslüman öğrencilerin Kurban Bayramı’nda yalnız kalmamaları için evinin kapılarını açan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, yaklaşık 50 öğrenciye bayram yemeği verdi.

Kurban Bayramı’nı ailelerinden uzakta geçiren öğrenciler ile bayram mutluluğunu birlikte yaşamak istediklerini belirten Akbaş, “Biz Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Kocaeli’de okuyan uluslararası öğrencilerin her sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Bugün onları evimizde bayram münasebetiyle misafir ettik. Çoğunun Kurban Bayramı’nı evlerinden çok çok uzakta geçirmesine gönlümüz razı olmadı. Evimizde misafir olsunlar bayramı beraber geçirelim istedik. Burada birlikte kurban eti yiyeceğiz. Onlar kendi ülkelerinden uzakta olsa da burada da bir ailelerinin olduğunu hatırlatmak istedik” dedi.

Ugandalı Hassan Ali Bulafu, Türkiye’de geçirdiği bayramın güzel geçtiğini söyledi. Kültür farkından dolayı ilk başta biraz sıkıntı çektiğini belirten Bulafu, daha sonra ise Türkiye’de bir aile sıcaklığı hissettiğini vurguladı. Türk yemeklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Ugandalı Bulafu, Türk insanlarına kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Faslı Abderrahim Jadbi ise, ailesinden ayrı olarak ilk kez bayram yaşadığını anlattı. Türkçe’yi ülkesinde gittiği 5 aylık kurs ile öğrendiğini belirten Jadbi, Türk insanlarının kendilerine çok yardımcı olduğunu ve misafirperverliklerinden dolayı Türk insanlarına teşekkür ettiğini söyledi.
Yorum Yazın