TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yağan yağmur mantarcıları sevindirdi

Balıkesir'de hafta başından bu yana devam eden ve kimi zaman sağanak halinde yağan yağmurların ardından açan güneşli hava mantar toplayıcılarını sevindirdi.
Yağan yağmur mantarcıları sevindirdi
İHA - Hafta boyunca yağan aşırı yağmurların ardından açan güneş sonrasında çok sayıda mantar toplayıcısı kırsal mahallelere giderek mantar toplama keyfi yaşadı.

Yeşilova kırsal mahallesinde yaşayan ve 23 km uzaklıktaki Yeniköy Mahallesine mantar toplamak için giden İsmail Şahin, “Çimen mantarı aşırı yağışların ardından kış aylarında olur. Yağmurların ardından hava güneş açtığında daha da çok yetişir, eğer hava güneş açmazsa az olur. Bu mantarlar kesinlikle zehirli olmaz ama zehirlileri de bulunur. Bu yenilebilen çimen mantarlarının içi kırmızı olur, diğerleri toplanmaz zehirlilerin içi beyaz olur.” dedi.

Ayçin Şahin ise özellikle bu mevsimde aşırı yağışlar nedeniyle çimen mantarının oluştuğuna dikkat çekerek, “Biz yabancı mantar toplamayız zehirli olup olmadığını anlamadığımız için bildiğimiz çimen mantarını toplarız. Topladığımız mantarları soğanla yada sadece yağda kavururuz. Saçta kavuruyorduk evvelden ama şimdi saç kalmadı artık. Yabancı mantar toplamayız küçükten beri bunu topladığımız için yemekten çekinmeyiz.” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın