TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yaralı kaya kartalına şefkat eli

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yol kenarında bulunan yaralı kartal, jandarma ekipleri tarafından milli parklar görevlilerine teslim edildi.
Yaralı kaya kartalına şefkat eli
KONYA /  İHA - Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’de yaşayan Hasan Yünlü, karayolunda aracıyla seyir halinde iken Çiftlik Mahallesi yakınlarında yol kenarında bir yırtıcı kuşla karşılaştı. Beyşehir ilçe merkezine dönüşte de aynı kuşu yol kenarında görünce duran ve otomobilinden inen Yünlü, yaralı olduğunu fark edince yanına yaklaştı. Kuşun kanadının kırık olduğunu fark eden Yünlü, yırtıcı kuşu eliyle yakalayarak tedavisini yaptırmak istedi.

Önce kartal olduğunu anladığı yırtıcı kuşu bir veteriner hekime götüren Yünlü, ardından milli parklar görevlilerine yönlendirilmesi üzerine kartalı teslim edilmesi işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü. Jandarma ekipleri, buluntu yaralı bir kartalın olduğu yönünde milli parklar görevlilerine haber verirken, yırtıcı kuşun Yaka Manastır Tabiat Parkı’na götürülmesi istendi. Jandarma aracı ile parka götürülen kartalın kaya kartalı olduğu belirlenirken tedavisinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Hasan Yünlü, otomobiliyle geçerken yol kenarında gördüğü kartalı tutmak için peşinden koşarken elini de yaraladığını belirterek, tedavisinin yapılması için gayret gösterdiğini söyledi. Yünlü, veterinere götürdüğü kartalın milli parklar görevlilerine teslim edilmesi yönünde yönlendirme olunca, resmi tatil olması nedeniyle kartalı Beyşehir Jandarma Komutanlığına götürdüğünü, ardından birlikte ekipler tarafından ilgililere teslim ettiklerini söyledi. Yünlü, yardımından dolayı jandarmaya teşekkür etti.
Yorum Yazın