TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yaşlı kadından Valiye şaşırtan cevap

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Kadirli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen defne şöleninde Karatepe kilimleri standını gezen Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu stantta duran Hacer Cafri isimli yaşlı kadına Karatepe kilimlerine seve seve sahip çıkarız deyince yaşlı kadından aldığı cevap karşısında şaşırdı.
Yaşlı kadından Valiye şaşırtan cevap
İHA - Leyla Cafri, valiye, “Sahip çıkacaksın tabi. Sahip çık diye geldim ben buraya" dedi. Yaşlı kadının bu cevabı standı gezen davetliler arasında gülüşmelere neden oldu.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünün organizesinde Kadirli Kaymakamlığı ve Kadirli Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen defne şöleni Kadirli ilçesine bağlı Koçlu Köyü’nde yapıldı. Şölende defne tanıtıldı ve defnenin yöre ekonomisine katkılarına dair konuşmalar yapıldı. Halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından davetliler şölen alanına kurulan stantları gezdi. Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ve beraberindeki heyet Karatepe kilimleri standının önüne geldiğinde Vali Oduncu stantta duran Hacer Cafri isimli yaşlı kadına, “Karatepe kilimlerine seve seve sahip çıkarız” deyince yaşlı kadında valiye, “Sahip çıkacaksın tabi. Sen sahip çık diye geldim ben buraya” dedi.

Daha sonra defne yapraklarından üretilen sabun stantına gelen Vali Mehmet Oduncu burada bir süre stant görevlisi köylü kadından defne sabunun faydaları ile ilgili bilgi aldı. Vali Oduncu köylü kadına sabunların perakende satışı olup olmadığını sordu. Kadından isteyen toptan alıyor isteyen perakende alıyor şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Vali Mehmet Oduncu “Ben açılışı yapayım” diyerek cüzdanını çıkardı. Aldığı defne sabunlarına karşı 40 TL verdi. Stant görevlisi kadın ise “Hediyemiz olsun sayın valim” diyerek valinin verdiği paranın 20 TL’sini geri uzattı. Vali Oduncu ise “Yok tamam kalsın elinize sağlık” diyerek parayı geri almadı.

Daha sonra şölen Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ve Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak’ın birlikte defne fidanı dikmeleri ile sona erdi. Şölene Adana Orman İşletme Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, kurum amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Yorum Yazın