TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yazıcı; 'Saldırıların profesyonelce yapılmış olduğu net ve açık'

Bir dizi gezi ve program için Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne ve Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Yazıcı, 'Saldırıların profesyonelce...

Yazıcı; 'Saldırıların profesyonelce yapılmış olduğu net ve açık'

Bir dizi gezi ve program için Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne ve Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Yazıcı, 'Saldırıların profesyonelce yapılmış olduğu net ve açık' dedi.

Dedeman Otel’de düzenlenen “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü” toplantısına katılmak üzere Gaziantep’e gelen Bakan Hayati Yazıcı, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazıcı, “Gerek partimizin genel merkezine, gerekse Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırıların benzerliği var, zamanlama bütünlüğü var. Kullanılan araç gereçlerin bir prodüksiyon işi olduğunu gösterir yönleri var. İlgili bakan arkadaşlarımız tabii ki gerekli açıklamayı yaptılar. Detaylı açıklamaları, gerekli bilgileri toparladıktan sonra yapacaklardır. Bunun dışında bir yorum yapmamız veya söylememiz söz konusu değil. Ama bunun profesyonelce yapılmış olduğu net ve açık. Yine zamanlama itibariyle, Türkiye’nin en önemli sorunu terörü, Türkiye’nin önünde en büyük engeli teşkil eden sorunu sona erdirme noktasında bir çizgi üzerinde yürürken, özellikle bu doğrultuda irade ortaya koymuş ve parlamentoda çoğunluğa sahip partinin, AK Parti’nin hedef alınması ve yine bu süreçte alakalı işlemlerde görev yapan Adalet Bakanlığı’nın hedef alınmış olması, Türkiye’nin böyle bir beladan kurtulmasını istemeyenlerin gerçekleştirebildiği, onların muarız olabildiği bir eylem görüntüsü veriyor. Ama hiç kimse bizi, Türkiye için, Türk milleti için yapacaklarımız konusunda geri adım atmaya veya bu projenin sağa sola sapmasına, esnemesine yol açacak şekle dönüşmesine zemin hazırlayamaz. Bu konuda kararlıyız. Bir taraftan terörle mücadelemizi sürdüreceğiz; bir taraftan da ülkemizin çıkarı, beklentisini karşılayacak hedeflere doğru hep birlikte yürüyüşümüze devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın