TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi' mülakat sonuçları açıklandı

Anadolu Ajansının 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen Yeni Nesil Habercilik Eğitimi mülakatları sonuçlandı.
'Yeni Nesil Habercilik Eğitimi' mülakat sonuçları açıklandı
AA - Anadolu Ajansının (AA) 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" mülakatları sonuçlandı.

Medya kuruluşlarına hizmet verecek ve insan kaynakları koçluğu yapacak bir mekanizma kurmayı amaçlayan AA Haber Akademisi, usta-çırak öğretisi kapsamında haber ve röportaj yazma, özel haber refleksini geliştirme, fotoğraf ve görüntü çekme eğitimlerine devam ediyor.

Bu doğrultuda Ankara'da gerçekleştirilecek "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" için 700'ün üzerinde kişinin başvurduğu mülakatlar, 7-8-9 Eylül'de yapıldı.

Öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim
AA Haber Akademisi'nin eğitim programı, 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak, 18 Aralık'ta sona erecek.

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilecek eğitimlerde, katılımcılar birinci ay teorik, ikinci ay ise uygulamalı derslere tabi tutulacak.

Katılımcılara, "Haber Yazma Teknikleri, Uygulamalı Röportaj Teknikleri, Özel Haber, Fotoğraf Çekim Teknikleri, Haber Kameramanlığı, Yeni Medya Uygulamaları, Gazetecilikte Gündem ve Kaynak, Multimedya, İnfografik Haberciliği, Haberde Hukuk Kriterleri" gibi 20'yi aşkın ders, Anadolu Ajansı'nın deneyimli kadrosu tarafından verilecek.

İlk ayda vize ve finaller yapılacak, ikinci ayda ise öğrenciler gruplar halinde AA Genel Müdürlüğünün ilgili servisleri ile Bölge Müdürlüklerinde uygulamalı eğitimlere tabi tutulacak.

Her öğrenciye verilen yazılı haber, fotoğraf, görüntü ödevleri titizlikle takip edilerek, gelişimleri değerlendirilecek. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Mülakat sonuçları ve eğitim detaylarına, "http://haberakademisi.com.tr/AkademikTakvimSayfaTR.aspx" internet sayfasından ulaşılabilecek.

AA Haber Akademisi'ne eğitim için başvuruların sayısının fazla olması, memnuniyetle karşılandı.
Yorum Yazın