TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yeni yılda genel kurul ve seçime hazırlanacaklar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye genelindeki tüm esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının, 2014 yılında olağan genel kurullarını yapacaklarını bildirdi.
Yeni yılda genel kurul ve seçime hazırlanacaklar
İHA- Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, Ocak - Mart aylarında 3087 esnaf ve sanatkâr odasının, Mayıs ayında 82 esnaf ve sanatkâr odaları birliğinin, Haziran ayında 13 esnaf ve sanatkâr federasyonunun ve son olarak Eylül ayında da Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunun (TESK), olağan genel kurulu ve seçimlerinin yapılacağını belirtti.

Bu Genel Kurullarda geçmiş 4 yılın faaliyetlerinin görüşüleceğini belirten Yazıcı, aynı zamanda esnaf ve sanatkârların kendilerini temsil edecek organ üyelerini seçeceklerini ifade etti.

ESNAF VE SANATKARLAR MESLEK KURULUŞLARININ SEÇİMLERİ, DEMOKRATİK BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞECEK
1 milyon 517 bin 769 esnaf ve sanatkârı ilgilendiren genel kurullar öncesinde, Bakanlık tarafından Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğünce yoğun ve titiz çalışmaların yapıldığını, bu sürecin yakından takip edildiğini kaydeden Bakan Yazıcı, seçimlerin şeffaf, hesap verilebilir ve demokratik bir ortamda gerçekleşeceğini kaydetti.

Bakan Yazıcı, “Genel kurula katılacak ve seçimlerde oy kullanacakları gösteren katılımcı listeleri, Bakanlığımızca Esnaf ve Sanatkâr Bilgi Sistemi (ESBİS) aracılığıyla verildi. Bu listelerin mevzuata tam olarak uyumlu olmasının sağlandığı, seçimlere yalnızca oy kullanma hakkına sahip kişilerin katılımının sağlanarak, seçimlerin adaletli bir şekilde gerçekleşmesi amaçlanıyor. Esnaf ve sanatkârlarımızın, http://esbis.gtb.gov.tr adresinden, e-devlet şifreleriyle ESBİS’e girerek, bağlı bulundukları meslek kuruluşunun genel kurullarıyla ilgili katılımcı listeleri de dâhil olmak üzere, tüm bilgilere erişimini sağlanan şeffaf bir sistem oluşturuldu. Meslek kuruluşlarının genel kurul üyesi olarak bağlı bulundukları üst kuruluşlarının, genel kurul bilgilerine ve katılımcı listelerine erişimi sağlanarak, alttan üste ve üstten alta denetim mekanizması işler hale getirildi” ifadelerinde bulundu.
Yorum Yazın