TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yenişehir Belediyesi'nde temel ilk yardım eğitimi düzenlendi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından, çalışanlara yönelik olarak karşılaşılabilecek acil durumlara karşı Temel İlk Yardım Eğitimi semineri düzenledi.
Yenişehir Belediyesi'nde temel ilk yardım eğitimi düzenlendi
İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün Belediye personellerinin herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda nasıl davranması gerektiği konusunda bilinçlenmeleri adına düzenlediği Temel İlk Yardım Eğitimi seminerine çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Temel İlk Yardım Eğitimi seminerinde sunumu gerçekleştiren Belediyenin İş Güvenliği Uzmanı Dilay Üstü, ‘’ Herhangi bir acil durumda sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar ve yaralının durumunun kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla hepimizin Temel İlk Yardım bilgisine sahip olmamız gerekmekte. Çünkü ilk yardım bilgisi ve ilk müdahale dünya genelinde çok fazla insanın hayatını kurtarmıştır. Başkanımız Murat Beşikci’nin talimatlarıyla düzenlediğimiz seminerimizde belediyemiz çalışanlarına öncelikle ilk yardımdaki koruma, bildirme ve kurtarma gibi temel uygulamalarının bilgisini verdik. Daha sonra yaralının kan basıncının, solunumunun ve nabzının nasıl ölçülmesi gerekildiği; olay yerinin değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususları; kanamalar, şok durumu, yanık, boğulma ve yaralı taşıma, kalp masajı, hava yolu tıkanıklığı, bilinç bozuklukları gibi konularda genel bilgiler aktardık. ‘’ diye konuştu.
Yorum Yazın