TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yeşilcam'ın unutulmaz yıldızı Tarık Akan'ın ölümünün 3. yıl dönümü anılıyor

Salon filmlerinin yakışıklı ve parlak çocuğu sinema oyuncusu ve yazar Tarık Akan, vefatının üçüncü yılında sevenleri tarafından anılıyor.
Yeşilcam'ın unutulmaz yıldızı Tarık Akan'ın ölümünün 3. yıl dönümü anılıyor
Elif Çiftçi - Kariyeri boyunca 120'den fazla yapımda rol alan, Altın Portakal'da 7 ödüle sahip, Yeşimçam'ın parlayan yıldızı Tarık Akan 2016 yılında akciğer kanserine yenik düşmüştü. Cenazesi Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenen anma etkinliği sonrasında, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bakırköy Mezarlığı’na defnedilmişti.

Damat Ferit olarak gönüllerde yer alan Tarık Akan, sinema dışında toplum sorunlarına da ciddiyetle eğilmiş ve her türlü yardımı desteği vermişti.

Türk sinemasında çok sayıda unutulmaz filme imzasını atan Tarık Akan, herkes tarafından sevilmeyi başarmıştı. 16 Eylül 2016 yılında akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinemamızın değerli sanatçısı Tarık Akan, ölümün üçüncü yılında bir dizi etkinlikle anılacak. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül 2019 Saat 19.30’da Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evin ’de düzenlenen programda anılacak. Turgay Fişek ve Özcan Arca konuşma yapacak.

Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Bir Cumhuriyet Sevdalısı Tarık Akan’ın Yolu belgeseli gösterilecek. Belgeselci Tarık gösterimi olacak. Anma kapsamında Tarık Akan Sinema Afişleri sergisi 16-23 Eylül 2019 tarihlerinde sergilenecek. Sanatçı Altan Erkekli tarafından kitap okuması yapılacak.
Yorum Yazın