TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yozgat'ta Hayvan Koruma Ekibinden Örnek Yardım

Yozgat’ta gönüllü hayvanseverlerden oluşan Yozgat Hayvan Koruma Ekibi, yalnız yaşayan ve konuşma yetisini kaybeden 58 yaşındaki Osman Paşa Aslan’ın evinin bahçesinde beslediği bir anne ve 6 köpek yavrusu için kolları sıvadı.
Yozgat'ta Hayvan Koruma Ekibinden Örnek Yardım
İHA - Ekip, evi yaşanabilir hale getirerek, hayvanlar için de uygun bir yaşam alanı sağladı.

Yozgat Hayvan Koruma Ekibi, ilk olarak evde bulunan tüm eşyaları atarak işe başladı. Ardından evin temizliğini ve badanasını yapan gönüllü ekip, vatandaşlardan temin ettiği, halı, yorgan, yatak, buzdolabı, katalitik soba, perde ve gıda malzemelerini eve getirdi. İki gün içinde yaşanabilecek hale getirilen evin sahibi Osman Paşa Aslan, Yozgat Hayvan Koruma Ekibine teşekkür etti.

Ekibin Başkanı Osman Kaplan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Biz amcamızın bir anne ve 6 tane de yavrusuna baktığını öğrendik. Onlara evini açmış. O yüzden gelmiştik. Geldiğimiz zaman kendi imkanları çok kısıtlı olmasına rağmen 6 yavru köpeğe baktığını gördük. Böyle güzel vicdanlı biri için biz de bir şeyler yapmak istedik. Hem amcamızın evini düzene soktuk hem de köpeğimiz için bir yuva yaptık. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eve girdiğimiz andan itibaren bütün eşyalar atıldı. Yerlerine kullanılabilir eşyalar alındı. Mutfak değiştirildi, buzdolabı alındı. Yardımsever arkadaşlarımızın sayesinde evi baştan aşağı değiştirdik” dedi.

Evin yaşanılabilir bir hale gelmesinde emeği geçen Büşra Kaya ise, “Buraya geldiğimiz andan itibaren yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Gerek yorulduk gerekse yıldık ama hiçbir zaman pes etmedik. Elimizden geldiğince amcamıza yardım etmeye çalıştık. Yoğun tempoluydu ama her şeye değerdi her şey çok güzel oldu” dedi.

Yozgat Hayvan Koruma Ekibi üyelerinden Melike Erkul da, “Osman amcamızın evi çok kötüydü. Biz 2 gündür buradayız. Evi elimizden geldiğince yenilemeye çalıştık. Şuan her şey çok güzel, Osman amcamız çok mutlu. Evde şuan hiçbir sıkıntı yok. Koltuklar, buzdolabı, mutfak malzemeleri, yatak odası, baza her şeyi tekrardan yeniledik. Elimizden geldiği kadar uğraştık. Çok şükür başardık hepimiz çok mutluyuz Osman amcayla birlikte. Her şey çok güzel oldu” şeklinde konuştu.

Yozgat Hayvan Koruma Ekibi evden ayrılırken, yeni eşyalarla döşeli sıcak evine kavuşan Osman amcanın mutluluğu da gözlerinden okundu.
Yorum Yazın