• Genel

Zabıtadan fırın denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kent merkezinde faaliyet yürüten fırınlarda ruhsat, hijyen, eksik gramaj ve fiyat denetimlerini sıklaştırdı.
Zabıtadan fırın denetimi
İnternet Haber Servisi - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu Kullanımına’ ilişkin tebliğin ardından başlattığı denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent merkezinde faaliyet yürüten fırınlarda ruhsat, hijyen, eksik gramaj ve fiyat denetimlerini sıklaştıran Zabıta Daire Başkanlığı, kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem uyguluyor. Denetimlere İl Emniyet Müdürlüğü, ilçe zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman ilçe müdürlükleri ekipleri de katılıyor.

Sur İlçesinde yer alan fırınlarda denetimlerine devam eden Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, ekmek ve unlu mamulleri satışı yapan iş yerlerinde İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı kontrolleri, ekmek ve pidelerin etiket ve gramaj kontrolleri, un depolama ve ekmek imalat yerlerinde çalışan personelin kılık kıyafetinin uygunluğu gibi kontrolleri gerçekleştiriyor. Denetimlerde görülen eksikliklerin giderilmesi açısından işyeri sahiplerine süre verilirken, verilen süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi durumunda Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanıyor.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de titizlikle değerlendirip gerekli müdahalelerde bulunan Zabıta ekipleri, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 153 telefon hattına bildirmelerini istedi.
Yorum Yazın