TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Almanya, İtalya ve Fransa'dan COVID-19 hastası kabul ediyor

Almanya’da, İtalya ve Fransa’dan durumu ağır hastaları tedavi için kabul eden eyaletlerin sayısı artıyor. Ancak kriz patlak verdiğinde maske ihracatına kısıtlama getiren AB üyeleri, bencillik suçlamasıyla karşı karşıya.
Almanya, İtalya ve Fransa'dan COVID-19 hastası kabul ediyor
Almanya Dışişleri Bakanlığı İtalya'dan yoğun bakıma muhtaç 47 COVID-19 hastasının kabul edileceğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Dostlarımızın yanındayız. Bunu ancak birlikte başarabiliriz" ifadelerini kullandı. Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağı Saksonya, Saksonya, Hessen ve Berlin eyaletlerinin İtalyan hastaların bakımını üstlenmeyi kabul ettikleri belirtiliyor. Diğer başka eyaletlerde de Fransa ve İtalya'dan yoğun bakıma muhtaç hastaların tedavisi sürüyor.

Maas'ın açıklaması öncesinde Hessen eyaleti İtalya'daki kardeş bölgesi Emilia-Romagna'dan ve Fransa'daki kardeş bölgesi Grand-Est'ten durumu ağır olan 14 hastanın tedavisini üstleneceğini açıklamıştı.

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier "Hastalar eyalet çapında çeşitli hastanelere dağıtılacak ve buraların acil tıp departmanlarında tedavi edilecekler” diye konuştu. Bouffier, söz konusu kabulün bir kereye mahsus olduğunu ifade etti.

AB: Bencil davrandınız
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB üyesi ülkeleri koronavirüs krizinde bencil olmakla suçladı.

Perşembe günü Avrupa Parlamentosu'nda boş sıralara hitap eden von der Leyen, "Avrupa'nın omuz omuza vermesi gerektiği zamanda birçok ülke ilk aşamada yalnızca kendisini düşündü” diye konuştu.

Birçok üye ülkenin koruyucu maskelerin ihracatına getirdiği kısıtlamaları eleştiren von der Leyen, bazı üye devletlerin ulusal sınırlarını kapamasına da tepki gösterdi. Bu tavrın Avrupa içi mal sevkiyatına büyük ölçüde zarar verdiğini kaydeden Komisyon Başkanı, sınırların kapatılmasının krize "başarılı bir Avrupa yanıtı” verilmesine engel olduğunu kaydetti. Von der Leyen, şimdi tıbbi malzemelerin ve olanakların dağıtımında dayanışma içerisinde hareket edilmesinin doğru yol olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınının hızla yayılması üzerine Almanya, koruyucu maske gibi tıbbi malzemelerin ülke dışına satılmasına önce yasak getirmiş, eleştiriler üzerine yeni bir düzenleme yaparak AB ülkelerine ihracatına izin vermişti.
Yorum Yazın