TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Almanya'da ölü sayısı 47'ye yükseldi

Almanya’da Koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 47’ye yükselirken, başkent Berlin’de virüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Portekiz Başbakanı Antonio Costa ile Koronavirüs önlemleri konusunda video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.
Almanya'da ölü sayısı 47'ye yükseldi
ALMANYA/İHA - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak kabul edilen koronavirüsü, nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Almanya’nın Bavyera eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 47’ye yükseldi.

Berlin’de Koronadan ilk ölüm gerçekleşti
Tespit edilen toplam vaka sayısının 17 bin 372’ye ulaştığı ve virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 47’ye yükseldiği ülkede, başkent Berlin’de de virüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hayatını kaybeden kişinin 95 yaşında bir erkek olduğu bildirildi.

Merkel, Portekizli mevkidaşı ile Koronayı görüştü
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Portekiz Başbakanı Antonio Costa ile, Avrupa’da hızla yayılmaya devam eden Koronavirüs ile ilgili bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakanlık bürosundan yapılan açıklamada, iki liderin virüsün yayılması konusunda alınacak önlemler ve virüsün yol açtığı krizin Avrupa Birliği için ekonomik sonuçları hakkında görüştükleri ifade edildi.
Yorum Yazın