TİC Holding Header
  • USD 32.509
  • EUR 34.981
  • Altın 2430.594
  • BIST 100 9754.6
  • Koronavirüs

Anbean koronavirüs gelişmeleri

Yurt ve dünyadan koronavirüs gelişmeleri. Karantina haberleri...
Anbean koronavirüs gelişmeleri
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) gelişmeleri... 

İletişim Başkanı Altun: 'OHAL ilan edileceği gerçeği yansıtmıyor'
İletişim Başkanı Altun, 'OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor.' dedi.

Kimlik, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları randevusuz alınmayacak
Nüfus müdürlükleri, zorunlu ve acil haller dışında kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarını yarından itibaren randevusuz almayacak.

Dünya Sağlık Örgütü: Suriye'de hiç koronavirüs vakası görülmedi
Son 10 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre hem Esed'in kontrolündeki bölgelerde hem de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde koronavirüs vakasına rastlanılmadı.

Çin'den korona aşısına onay
Çin’de yapılan araştırmalar sonucunda Koronavirüsü aşısının klinik deneylerinin yapılmasına onay verildi. Çinli yetkililer tarafından aşıya bir adım daha yaklaşıldığı ifade edildi.

Akademi tarafından yürütülecek araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda Nisan ayı gibi insanlar üzerinde klinik testlere başlanması planlanıyor. Akademinin daha önce de ebola aşısı üzerinde de araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunduğu ifade edildi. Aşının erken testlerin yapıldığı bu testler sonucunda insanlar üzerinde deneme yapılmasına onay verildi. Çinli yetkililer klinik testlerin tamamlanmasının ardından aşının seri üretime geçeceği bildirildi. Dünyada toplam Koronavirüsü vakası 188 bin 356, Koronavirüsüne bağlı ölümlerin ise 7 bin 499’a ulaştığı rapor edildi.

Japonya'da ölü sayısı 36'ya yükseldi
Japonya’da bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki Koronavirüsü kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 36’ya yükseldi.

Ukrayna'dan tarihi karar, paralar 'karantinaya' alınıyor
Ukrayna Milli Bankası'ndan yapılan açıklamada, piyasadaki paraların bankalar aracılığıyla toplanarak karantinaya alınacağı duyuruldu.

Ukrayna Milli Bankası Müdürü Yakov Smoliy tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşın banka kasalarında ödeme yaparken kullandığı paralar, banka görevlileri tarafından alındıktan sonra, 2 hafta boyunca Ukrayna Milli Bankası’na ait özel bölmede karantina altında tutulup dezenfekte edildikten sonra piyasaya tekrar sürülecek. Faturaları, cezaları ya da diğer ödemelerini bankada gerçekleştiren vatandaştan gelen para böylelikle bankalar aracılığıyla karantina altına alınmış olacak. Vatandaşa yaptıkları ödemelerden sonra kasalardan verilecek para üstü gibi banka işlemleri, karantina sonrası tekrar piyasaya sürülmesi uygun olan paralarla gerçekleştirilecek. Hem banka çalışanlarımız hem de vatandaşlarımız için bu konuda alacağımız önlemler, diğer tüm dünya ülkelerindeki bankalara nazaran biraz farklılık göstermiş olacak” ifadeleri kullanıldı.

Avrupa'dan gelen Türkler otobüslerle yurtlara götürülüyor
Koronavirüs nedeniyle uçuş kısıtlamasının başlatıldığı 9 Avrupa ülkesinden İstanbul Havalimanı’na getirilen Türkler otobüslerle yurtlara taşınmaya başlandı. Otobüsler polis ekiplerinin eşliğinde İstanbul Havalimanı’ndan yurtlara doğru hareket etti. Otobüs şoförlerinin özel kıyafet giydiği görüldü.

Irak'ta koronavirüsü vakası 154'e yükseldi
Irak’ta 21 kişide daha yeni tip koronavirüsü (Covid-19) tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 154’e yükseldi.

Belçika'da koronavirüs bilançosu: bin 243 vaka
Dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüsü salgınında Belçika’da bilanço artıyor. 185 yeni vakanın görülmesiyle toplam vaka sayısı bin 243’e yükseldi.

EURO 2020 kararı belli oldu

Birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs futbolu da vurdu. Bu sene oynanacak EURO 2020'nin de salgın nedeniyle ertelenmesi gündemdeydi. UEFA, EURO 2020'yi 1 sene erteleme teklifini sundu. Bu teklif üye ülkeler, Avrupa Kulüpler Birliği ve futbolcuları temsilen katılan FIFPro tarafından kabul edildi..

Finlandiya'da olağanüstü hal ilan edildi
Finlandiya Başbakan Sanna Marin liderliğinde toplanan kabine, yarından itibaren 13 Nisan tarihine kadar ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.

19 maddeden oluşan olağanüstü hal kapsamında, okulların kapatılması, yurt dışında yaşayan Finlandiya vatandaşlarının ülkeye acil olarak dönmesi istenerek, dönecek Finlandiya vatandaşları hariç, seyahat için ülkenin tüm giriş ve çıkışların en kısa sürede kapatılacağı açıklandı.

Japonya Futbol Federasyonu Başkanı koronavirüse yakalandı
Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Kozo Tashima’nın koronavirüse yakalandığı açıklandı.

28 Şubat’tan bu yana iş seyahatinde olduğu öğrenilen Tashima’nın ilk olarak Belfast’ta bulunduğu, 2 Mart’tan itibaren 2023 Kadınlar Dünya Kupası ile ilgili bir sunum yapmak üzere UEFA toplantısı için Amsterdam’ı ziyaret ettiği öğrenildi. Tashima’nın 3 Mart’ta ise UEFA’nın genel kurul toplantısına katıldığı ifade edildi. 8 Mart’ta Japonya’ya dönmeden önce son olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) giden Tashima, ülkeye döndükten sonra koronavirüsü belirtileri gösterdi. Uygulanan testin ardından Tashima’nın koronavirüs taşıdığı anlaşıldı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Türk milletinin bu virüs kuşatmasını da yaracağına inanıyorum'
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Korona musibetini aklın, bilimin ve duanın gücüyle yeneceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Geçmişte daha müşkül anlarda bile yeise ve yılgınlığa kapılmayan Türk milletinin bu virüs kuşatmasını da yaracağına inanıyorum.' dedi.

TSK'da koronavirüsle mücadele kapsamındaki yeni önlemler ele alındı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirleri, yurt içi ve yurt dışındaki harekatları, hudutların güvenliğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin diğer faaliyetlerini olumsuz etkilemeyecek şekilde uygulayacaklarını belirterek, "Yükümlü erbaş ve erlerimizin celp işlemlerine, mevcut planlar çerçevesinde devam edilecektir. Gençlerimizin eğitim merkezlerine katılışları sırasında Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak ek önlemler de alınacaktır." dedi.

Karantinaya uymamak suç
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, karantina kararına uymamanın ceza kanununa göre suç olduğunu belirtti. Gül, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, herkesin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulması gerektiğini kaydederek, "Ceza korkusuyla değil, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat" dedi.

3 bin 614 vatandaş geri getirilecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 15 Mart geceyarısından itibaren uçuşların durdurulduğu 9 Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlarının bugün gece yarısına kadar ülkeye getirileceğini açıkladı.

Çavuşoğlu, dönen vatandaşların İstanbul ve Kocaeli'de Gençlik ve Spor Bakanlığının tahsis ettiği Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarına yerleştirileceğini ve 14 gün karantinada tutulacaklarını bildirdi.

Almanya yurtdışındaki vatandaşlarını getirmek için 50 milyon euro ayırdı
Alman Dışişleri Bakanlığı, hükümetin hali hazırda yurtdışında bulunan Alman vatandaşlarını ülkeye getirmek için 50 milyon euro ayırdığını belirterek, şu sıralar Almanya'ya gelme konusunda sıkıntı yaşayan Fas, Dominik Cumhuriyeti, Mısır, Maldivler ve Filipinler’deki vatandaşlarından seyahat ve güvenlik önlemlerine dair bilgilendirmeleri takip etmelerini, seyahat acentaları ya da havayolu şirketleri ile iletişime geçmelerini istedi.

Okulların kapalı kalma süresi uzayabilir
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Türkiye’de koronavirüs nedeniyle kapatılan okulların erken bir tarihte açılmasını beklemediğini söyledi. Kara DHA’ya yaptığı açıklamada, "Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum" dedi.

Koronavirüs paylaşımı yapan 19 kişiye gözaltı
Türkiye İçişleri Bakanlığı sosyal medyada koronavirüs ile ilgili "asılsız ve provokatif" paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 93 kişiden 19'unun gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Son dönemde dünyada yayılarak çok sayıda insanın ölümüne sebep olan koranavirüs (COVID-19) hastalığı ile ilgili olarak, 'virüsün ülkemizde de salgına dönüştüğü, ilgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı' yönünde, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları kullanılmak suretiyle sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef gösterme amaçlı paylaşımlar görülmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, söz konusu bu paylaşımları yaptığı değerlendirilen kullanıcıların tespitine yönelik yürüttüğü çalışmalarda 93 şüpheli şahıs tespit etmiştir. Bu şüphelilerden 19'u gözaltına alınırken, diğer tespitlerle ilgili gözaltına alma işlemleri devam etmektedir" denildi.

Türkiye’de rapor süresi 14 güne uzatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs ile mücadele kapsamında, tek hekim tarafından 10 gün verilebilen rapor süresinin, 14 güne yükseltildiğini açıkladı.

Bakan Selçuk yazılı açıklamasında, "Kronik hastalarımızın 1 Mart ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Yeniden reçete düzenlemelerine gerek kalmayacak. Kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların yeniden reçete düzenletmelerine de gerek kalmayacak" ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, böylelikle kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğu olmayacağını belirtti.

Brezilya’da mahkumlar cezaevlerinden kaçtı
Brezilya’nın Sao Paolo eyaletinde bin 300 mahkumun koronavirüs önlemleri çerçevesinde günlük izin haklarına son verilmesi nedeniyle cezaevlerinden kaçtığı bildirildi. Yetkililer izin hakkının kaldırılması kararının, 34 bin mahkumun dışarda virüsle enfekte olup cezaevlerinde bunu yaymalarını önlemek amacıyla alındığını belirtiyor.

Tayland'da 30, Kamboçya’da 12 yeni virüs vakası tespit edildi
Tayland’da Salı günü 30 yeni vakanın tespit edilmesiyle ülkedeki vaka sayısının 177’ye yükseldiği bildirildi. Ülkedeki vakaların yüzde 80’i Bangkok’ta tespit edildi. Kamboçya’da da 12 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Ülkedeki vaka sayısı 24’e yükseldi.

ABD Başkanı Trump: Salgın Ağustos'a kadar sürebilir
ABD Başkanı Donald Trump, ülke genelinde koronavirüs salgını kaynaklı krizin Ağustos ayına kadar sürebileceğini söyledi. Trump 10 kişiden daha kalabalık buluşmaların iptal edilmesi ve yaşlıların evde kalması çağrısında bulundu. Trump virüsün ekonomide resesyona neden olabileceğini kaydetti.

Ohio’da Demokrat adayı belirleme seçimi iptal edildi
ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Başkan Donald Trump’a karşı yarışacak Demokrat adayın belirlenmesi yarışında Ohio’da yapılacak eyalet seçimlerinin iptal edildiği bildirildi. Mahkeme kararının aksine Ohio Valisi Mike DeWine koronavirüs nedeniyle acil durum olduğunu belirterek seçimi iptal ettiklerini açıkladı.

Şili ve Peru sınırları kapattı
Latin Amerika ülkelerinden Şili ve Peru sınırlarını kapattıklarını duyururken, Latin Amerika’nın en büyük havayolu şirketi Latam, seferlerini yüzde 70 azalttığını duyurdu. Latin Amerika’da 800’den fazla koronavirüs vakası olduğu belirtiliyor. Virüs bölgede şu ana kadar 7 can aldı.

AB’nin dış sınırları kapatılıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün akşam yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında Salı öğlen saatlerinden itibaren Avrupa Birliği'nin dış sınırlarının kapatılacağını, bu önlemin de 30 gün süreyle geçerli olacağını açıkladı. Macron koronavirüs ile mücadele kapsamında Fransa'da doktor, iş veya alışveriş gibi zaruri ihtiyaçlar hariç vatandaşların dışarı çıkmasının yasaklandığını da bildirdi. Macron bu uygulamanın şimdilik iki hafta geçerli olduğunu, ihlal edenlerin de yasalar uyarınca cezalandırılacağını söyledi. Televizyondan Fransızlara seslenen Macron "Bir savaşın içindeyiz" dedi.
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri