TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Başhekim uyardı: Koronavirüsün korkunç yüzü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Ümit Haluk İliklerden, koronavirüse yakalanarak uzuv damarlarının ani tıkanması nedeniyle ayaklarında gangren oluşan hastanın fotoğrafını paylaşarak uyarıda bulundu.
Başhekim uyardı: Koronavirüsün korkunç yüzü
AJANSLAR - Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs, bazı hastalarda pıhtılaşmaya eğilim göstermesi nedeniyle kötü sonuçlar doğuruyor.

Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde çocuğundan koronavirüs bulaşan bir hastanın uzuv damarlarında yaşanan ani tıkanma nedeniyle ayakları gangren oldu.

“COVİD-19 FARKLI SEMPTOMLARLA İLERLEYEREK ÖLÜMCÜL OLMAKTADIR”
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Ümit Haluk İliklerden ise koronavirüs risk grubunda yer alan vatandaşları uyararak; maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmesini istedi. Koronavirüsün viral bir septik hastalık olduğunu anımsatan Hastane Başhekimi İliklerden, “Septik hastalıklarda bu hastada olduğu gibi pıhtılaşmaya eğilim artar. Bu risk grubundaki hastalarda ‘ileri yaş, tromboz riski olan hastalar gebeler’ beyin damarlarının ani tıkanması ‘inme’, kalp damarlarının tıkanması ‘kalp krizi’, akciğer damarlarının ani takınması ‘emboli’ veya fotoğraftaki hastamızda olduğu gibi uzuv damarlarının ani tıkanması ‘periferik damar obstruksiyonu’ gangrene neden olabilir. Risk grubunda ve ileri yaş hastalarda Covid-19 farklı semptomlarla ilerleyerek ölümcül olmaktadır” dedi.
Yorum Yazın