TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Çin'de vahşi hayvanlar canlı canlı pişirilip satılmaya devam ediliyor

Tüm dünyada hızla yayılan binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüsün çıkış noktası olan Çin pazarlarında yaşanan hareketlenme tedirgin etti. Virüsün kaynağı olarak görülen vahşi hayvanların tekrardan satışa çıktığı pazar dünya basınında yer aldı.
Çin'de vahşi hayvanlar canlı canlı pişirilip satılmaya devam ediliyor
Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerinde canlı olarak pişirilen fare ve diğer sürüngenlerin satılmasından dolayı bilim adamları, yeni virüsün ortaya çıkmasından korkuyor.

Tayland'ın in Long An, şehrinde pazarda farklı sürüngenler satılırken kuş türü hayvanların gözleri çıkarılıp kanatları kırılarak canlı bir şekilde pişirilmeye hazır şekilde satılıyor.

Fotoğrafların yayınlanmasından sonra hem insan hakları hem de doktorlar hayvanların bu şekilde satılması, dünyada başka bir virüsün patlamasına sebep olabileceğini söyleyip yetkililerin gerekeni yapması çağrısında bulundular.

Bazı kaynaklarda, aynı pazarda kurbağa, kaplumbağa ve fare gibi hayvanların canlı bir şekilde pişirilmeye hazır bir şekilde satılmaya devam edildiğini söyledi.
Yorum Yazın