TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Denizli'de bir mahalle karantina altına alındı

Denizli'nin Tavas ilçesinde ki Akyar Mahallesi, İlçe Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı karara göre ikinci bir emre kadar karantina altına alındı. Koronavirüsün iddialara göre mahallede yapılan bir düğünden yayıldığı, 13 kişinin ise testinin pozitif çıktığı belirtildi.
Denizli'de bir mahalle karantina altına alındı
AJANSLAR - Tavas ilçesine yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıkta bulunan 300 nüfuslu Akyar Mahallesi, İlçe Hıfzıssıhha Meclisi'nin olağanüstü aldığı karar doğrultusunda ikinci bir emre kadar karantinaya alındı.

Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından mahallede tarama işlemi başlatıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri mahalleye bağlanan giriş ve çıkışları kapattı. Hiçbir şekilde giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Öte yandan, yapılan incelemeler doğrultusunda mahallede Kurban Bayramı öncesi bir düğün yapıldığı ve virüsün buradan yayıldığı iddia edildi. Test yapılanların içerisinden 13 kişinin pozitif olduğu öğrenildi.

“Mahalleye giriş ve çıkışların kapatılarak izole edilmesine karar verilmiştir”
Denizli Valiliği, ilçedeki koronavirüs karantinası hakkında bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, “Tavas ilçesi Akyar Mahallesi’nde görülen, (Covid-19) koronavirüs vakalarının artması sebebiyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile “13.08.2020 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar” Akyar Mahallesi karantina altına alınmıştır. Söz konusu mahallemizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Karantina süresince mahalleye giriş ve çıkışların kapatılarak izole edilmesine karar verilmiştir” denildi.
Yorum Yazın