TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Gurbetçiler salgında gönüllü yardımlar yapıyor

Kovid 19, hemen her yeri olduğu gibi Belçika’yı da olumsuz etkiledi. UID Belçika etkiyi en aza indirebilmek için gönüllü çalışmalara başladı.
Gurbetçiler salgında gönüllü yardımlar yapıyor
UID Belçika (Uluslararası Demokratlar Birliği), Charleroi Şubesi gönüllüleri, bu zor zamanda, hem zorunlu karantina hayatına bir renk katmak için, Şube Başkanı Abdullah Kılınç önderliğinde, hayır işlerine soyundular.

Bir yandan maskeler dikiliyor bir diğer yandan ise, gönüllü ev hanımları, bir restoranın mutfağından istifade ederek, civarda bulunan iki hastanede görev yapan sağlık personeline, Türk mutfağı yemekleri hazırlayıp sunuyorlar.

UID Belçika Charleroi Şubesi Başkanı Abdullah Kılınç, "İçinde bulunduğumuz zaman, zor bir zaman, çağımızın en büyük felaketi. Böylesi bir zamanda, din, dil, ırk ayırtmadan, herkesin, herkese yardım etmesi gerektiğini düşündük ve arkadaşlarımız ile böyle bir karar aldık. Umarız ki, kriz bitikten sonraki dönem için de, öncesinde esen İslamofobya, Türk düşmanlığı havasının bir daha esmemesi için de bir katkıda bulunuyoruzdur" dedi.

Kılıç, bu hizmetlerin, Belçikalılar tarafından büyük bir beğeni ve minnet ile karşılandığını da beyan etti. Şimdiden 2500 adet maske hazırlayan gönüllüler yardımlara devam edeceklerini iletti.

Murat Yılmaz - OGÜNhaber

Yorum Yazın