TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

İngiltere Başbakanı Johnson, salgın sonrası ekonomik iyileşme için 5 milyar sterlinlik altyapı paketi açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs salgını sonrası ekonomik iyileşme için 5 milyar sterlinlik (6,1 milyar dolar) bir paket açıkladı.
İngiltere Başbakanı Johnson, salgın sonrası ekonomik iyileşme için 5 milyar sterlinlik altyapı paketi açıkladı
Ülkenin geleceği bakımından "hırslı" olmak gerektiğini belirten Johnson, uzun süredir devam eden ekonomik sorunları çözmek için de "bu anın kullanılması" sözü verdi.

'İnşa, inşa, inşa' sloganı ile paketi açıklayan Johnson, 5 milyar sterlinin konut, yol, hastane inşaatı ve diğer altyapı harcamaları için kullanılacağını, partisinin seçim bildirgesinde vaat edilen planların da hızlandırılıp yoğunlaştırılacağını kaydetti.

Ana muhalefet İşçi Partisi ve işverenler örgütü CBI, Johnson'ın istihdamın korunması üzerinde yeterince durmadığını ifade etti.

Başbakan, İngiltere'de altyapı projelerinin hızlandırılacağını, yeni okullara, çevre dostu otobüslere ve internet altyapısına yatırım yapılacağını belirtti.

Johnson, 2008 krizi sonrasında uygulanan kemer sıkma politikalarına geri dönülmeyeceğini vurguladı.

Bu planlarla sola kaydığı yönünde Muhafazakar Parti içinde dile getirilen kaygılara cevaben Johnson," Komünist değilim" dedi.

Ancak 5 milyar sterlinlik paketi "new deal" (yeni sözleşme) adıyla sunan Johnson, ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt'in Büyük Buhran'ın ardından 1930'larda aynı adla uygulamaya koyduğu planlardan esinlendiğini ifade etti.

Resmi veriler İngiltere ekonomisinin Nisan ayında yüzde 20'den fazla daralma gösterdiğini ortaya koymuştu.

IMF ise 2020'de İngiltere'de ekonominin yüzde 10 küçüleceği tahmininde bulundu.
Yorum Yazın