TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

İngiltere'de son 24 saat içerisinde Koronavirüsten 2 hemşire hayatını kaybetti

İngiltere’de son 24 saat içerisinde Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) çalışanı 2 hemşirenin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.
İngiltere'de son 24 saat içerisinde Koronavirüsten 2 hemşire hayatını kaybetti
İNGİLTERE/İHA - İngiltere’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 7’ye yükseldi.

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) çalışanı 2 hemşirenin bugün hayatını kaybetmesiyle toplamda 4 doktor ve 3 hemşire korona virüsle mücadelede hayatını kaybetti. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüsün (Covid-19) acımasız ilerleyişine devam ettiğini söyleyerek “Kaybedilen her hayat beni her zamankinden daha fazla zafer kazanmak için kararlı kılıyor” dedi.

NHS’nin baş hemşiresi Ruth May, bu hafta sonu halkı güneşli havalardan kaçınmaya ve hayatını kaybeden hemşireler Areema Nasreen ve Aimee O’Rourke’nin anılarını onurlandırmak için evde kalmaya çağırdı. May, “Bu hafta sonu çok sıcak olacak ve dışarı çıkmak ve güneş ışınlarının tadını çıkarmak çok cazip olacak. Ama lütfen, sizden Aimee ve Areema’yı hatırlamanızı istiyorum. Lütfen onlar için evde kalın" dedi.

Daha fazla sağlık çalışanın ölmesinden korkan May, "NHS ailesinden daha fazla kayıp olacağından endişeleniyorum. Sağlık çalışanları sadece hastalardan değil, birbirlerinden dolayı da risk altındalar. Personele, psikolojik destek sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

İngiltere de koronavirüsü nedeniyle 3 bin 645 kişi hayatını kaybederken vaka sayısı ise 38 bin 168’e yükseldi.
Yorum Yazın