• Koronavirüs

Johnson'ın koronaya yakalanması durumunda Dışişleri Bakanı Raab sorumluluk alacak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüsüne yakalanması durumunda ülkede önemli kararları alması için Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın göreve geleceği duyuruldu.
Johnson'ın koronaya yakalanması durumunda Dışişleri Bakanı Raab sorumluluk alacak
İNGİLTERE/İHA - İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Sözcüsü James Slack yaptığı açıklamada, Başbakan Johnson’ın korona virüsüne yakalanması durumunda ülkede önemli kararları alması için Dışişleri Bakanı Dominic Raab’ın göreve geleceğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı Johson’ın koronavirüsüne yönelik, "Bu, bir kuşağın karşı karşıya geldiği en büyük problemlerin başında geliyor. Toplumumuzun bir bölümünün artık korona virüsüne karşı bağışıklık kazanması gerekiyor" açıklamaları halkın tepkisine neden olurken, kendisinin koronavirüsüne yakalanması durumunda İngiltere Dışişleri Bakanı Raab’ın göreve geleceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Raab’ın virüse yakalanması durumunda ise Başbakan Johnson’ın bakanlarından herhangi birine sorumluluk verme yetkisinin olacağı açıklandı.

Öte yandan, Johnson’ın koronavirüsü semptomları taşımadığı ve öksürmeye başlayan Raab’ın da virüs testinin iki kez negatif çıktığı belirtildi.
Yorum Yazın