TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Koronavirüs aşı kampanyası: Sağlık Bakanı Koca'dan HDP Eş Genel Başkanı Sancar'a teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, siyasi parti liderlerine yönelik yaptığı koronavirüs aşısı olma çağrısına yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a teşekkür etti.
Koronavirüs aşı kampanyası: Sağlık Bakanı Koca'dan HDP Eş Genel Başkanı Sancar'a teşekkür
Koca, "HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Beyefendi’yi arayarak kendilerini de aşı olarak örnek olmaya davet etmiştim. Parti olarak yaptıkları açıklama ile sıra bekleyerek örnek olmayı tercih ettiler. Destekleri için teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yaptıkları yazılı basın açıklamasında, risk ölçüleri içerisinde sıraları geldiğinde aşı olacaklarını duyurmuştu.

Bakan Koca'nın kendilerini arayarak aşı olmaya davet ettiğini duyuran Buldan ve Sancar açıklamalarında şunları söyledi: "Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir."
Yorum Yazın