TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Mısır'da gemi turuna katılan Japonlarda koronavirüsü tespit edildi

Mısır’daki Nil Nehri’nde bir cruise gemisi turuna katılan Japon vatandaşları ve temas kurdukları kişiler arasında 26 yeni koronavirüsü vakası tespit edildiği açıklandı.
Mısır'da gemi turuna katılan Japonlarda koronavirüsü tespit edildi
MISIR/İHA - Daha önce korona virüsü riski nedeniyle karantinaya alınan Diamond Princess adlı yolcu gemisi ile gündeme gelen Japonya’da, bu kez farklı bir cruise gemisinden vakalar tespit edildi.

Mısır’daki Nil Nehri’nde yapılan bir gemi turundan dönen 26 Japon vatandaşı ve temas ettikleri kişilerde koronavirüsüne rastlandığı açıklandı.

Japonya Sağlık Bakanlığı, vakaların 5-15 Mart tarihleri arasında doğrulandığını kaydederken, pozitif sonuç veren 26 kişilik grubun Nil Nehri’ndeki turun katılımcıları, onların aile üyeleri ve şahıslarla temas eden kişilerden oluştuğu belirtildi.

Virüse yakalandığı anlaşılan tur katılımcılarının arasında Kanagawa eyaletinden 70’li yaşlarında bir hemşire ve Fukushima Eyaleti’nden 70’li yaşlarında bir üniversite çalışanının olduğu öğrenildi.

Japonya uyarı yapmıştı
Japonya Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz cuma yayınladığı uyarıda, Koronavirüsü riskine dikkat çekerek vatandaşlarına gemi turlarına katılma kararlarını yeniden gözden geçirme çağrısı yapmıştı.

Bakanlık, söz konusu turlara katılmayı düşünen vatandaşlarına ülkeye girişte sınır kontrolleri ve karantina uygulamalarına tabi tutulabileceklerini hatırlatmıştı.
Yorum Yazın