TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Plajlarda koronavirüs salgını 'yok' sayıldı!

Koronavirüs salgın süreci devam etmesine rağmen plajlar doldu taştı. Kurban Bayramı tatilinde vatandaşlar akın ettiği plajlarda sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmadığı gözlendi.
Plajlarda koronavirüs salgını 'yok' sayıldı!
Merve Şişman -

Yalova’nın Çınarcık bölgesinde bulunan plajlar özellikle Kurban Bayramı tatilinde vatandaşları tarafından tercih edildi. Plajda görevli personeller maske takarken plajdaki vatandaşların hemen hemen tamamının maske takmadığı görüldü.

“Evde durmaktan bunaldım”

Tatil için plaja gelen E. A.’ya koronavirüs önlemleri konusunda ne yaptığını sorduğumuzda şunları söyledi:

“Koronavirüsün bitmediğini bu süreçte devam ettiğini biliyorum tabii ki. Ancak evde durmaktan bunaldım. Sahiller, plajlar kalabalık evet ama keyfimin yerine gelmesi için başka çarem yok. Plajın içerisinde maske takmıyorum, kimse takmıyor yani personeller dışında. Plajdan çıktığınızda jandarma kapıda duruyor, o zaman maske takıyoruz. İnsanlara kendi adıma şunu diyebilirim ki denizin içerisinde yine 1 metre yakınınızda yüzen oluyor. Ama virüsün geçebileceğini düşünmüyorum. İnsanlardan uzak durmaya çalışıyorum.”

“Bence önlem alınıyor”

Yemek, duş kabinleri, tuvaletler, soyunma odaları gibi sık kullanılan yerlerde gerekli önlemler işletme tarafından alınıyor mu? sorumuza şu yanıtı aldık:

“Yemekleri masalarda toplu yediğimiz doğru. Ancak biri yemek yedikten kalktıktan sonra masa siliniyor. Bence önlem alınıyor. Koronavirüs sahillerde yok sanıyorum ki. Soyunma odaları vesaire onlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kalabalık ve her giriş çıkışta temizlenme ihtimali sıfır. Onu yapan bir personel yoktu gördüğüm kadarıyla. Bayramın ikinci günü sanatçı Simge’nin plaja gelerek müziğini konuşturmasıyla insanlar bir yerde toplanarak kalabalık oluşturdu. Ancak burada bulunanların bir belirti olsaydı, gelmeyeceğini tahmin ettiğim için içim rahat. İnsanların nefes almaya ihtiyacı var bana göre.”

“Yetkililer şikayetçi ise yasak koysunlar”

Yetkililer plajlardaki kalabalık için şikayetçi olduklarını dile getiriyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? dediğimizde ise şu yanıt verildi:

“Yetkililer dediğiniz kişiler rahatsızsa belli sayılar versinler, o kadar insan plaja girsin. Bana bir kısıtlama yoksa ben uymak durumunda değilim. Ya da saat sınırlaması getirebilirler. Bu işletmenin plaj sahiplerinin hoşuna gitmeyecektir. Belki maddi olarak az kazanç elde edecektir. Ancak madem her yerde “gitmeyin, yapmayın, koronavirüs kaparsınız” ifadelerini kullanıyorlar öyleyse yasak koymalılar bana göre. Yetkililer sahillerdeki kalabalık için şikayetçi olsa da insanlar kendi isteği üzerine gidiyor ve tatilini yapıyor. Plajdaki herkes koronavirüs olduğunu biliyor ve görüyor. Belki de yakınlarını kaybediyor. Herkesin kendi tercihi.”

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz: ''Tablo bizi üzdü''

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Sahillerdeki görüntüyü izledik. Koronavirüs resmen sahillere akın etti. Biz kalabalıklardan uzak durmayı, kişiler arasında sosyal mesafenin korunmasını tavsiye ederken gördüğümüz tablo bizi son derece üzdü." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın