TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Rusya'nın geliştirdiği 3'üncü Covid-19 aşısı KoviVak 18 bölgede dağıtılacak

Rusya’nın korona virüse karşı geliştirdiği 3’üncü aşı olan KoviVak’ın ülkenin 18 bölgesine dağıtımı hafta sonu gerçekleştirilecek.
Rusya'nın geliştirdiği 3'üncü Covid-19 aşısı KoviVak 18 bölgede dağıtılacak
İHA - Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşılamalar devam ederken, Rusya’nın geliştirdiği bir aşının daha ülkede dağıtımına başlanacağı açıklandı.

Rusya’da Covid-19’a karşı geliştirilen 3’üncü aşı KoviVak, hafta sonu 18 bölgeye teslim edilecek. Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kas içi uygulama için bir süspansiyon formunda mevcut olan aşının ilk olarak Leningrad, Moskova, Stavropol ve Primoraky bölgeleri ve Tataristan Cumhuriyeti’ne ulaştırılacağı ifade edildi. Açıklamada, tam teşekküllü bir virüs içeren ve klasik tekniğe göre yapılmış aşının 25 Nisan’a kadar ülkenin 18 bölgesinin polikliniklerinde kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.

Ayrıca bilinen tüm korona virüs mutasyonlarına karşı etkili olduğu belirtilen KoviVak aşısı, Rusya Bilimler Akademisi Çumakov Bilim Merkezi uzmanları tarafından bağışıklığı zayıf olanların yanı sıra hastalığa daha önce yakalanan kişiler için de öneriliyor.

Klinik çalışmaların KoviVak’ın tam güvenliğini ve düşük alerji riskini doğruladığı belirtilen açıklamada, deneklerin çoğunda ilk aşılamadan sonraki 42’inci günde bağışıklık oluşacağı ifade edildi.
Yorum Yazın