TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Trump: 'Maalesef bu hafta çok fazla ölüm olacak'

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu New York kentine 1000 askeri personel konuşlandırılması talimatı verdiğini ilan etti. Trump, 'Maalesef bu hafta en zorlu hafta olacak, çok sayıda ölüm olacak' dedi.
Trump: 'Maalesef bu hafta çok fazla ölüm olacak'
ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu New York eyaletindeki New York kentine 1000 askeri personel konuşlandırılması talimatı verdiğini ilan etti.

"Muhtemelen bu hafta en zorlu hafta olacak" diyen Trump, "Maalesef çok sayıda ölüm olacak. Yaptıklarımız olmasaydı daha çok ölüm olacaktı, ancak yine de ölüm olacak" ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Trump'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Ülkemizi yeniden açmak istiyoruz, bu durumu aylarca sürdürmek istemiyoruz. Unutmayın, biz dünyadaki en büyük ekonomiye sahiptik. Ve bize bir anda her şeyi kapatıp evlerimizde kalmamız söylendi bu korkunç virüs yüzünden. Biz de bunu yaptık. Doğru şeyi yaptık. Fakat artık ülkemizi yeniden açmak zorundayız.

- Bu çok bulaşıcı, kimse böyle bir şey görmedi. Kimse bu kadar bulaşıcı olacağını düşünemezdi.

- Gezegendeki geriye kalan vaktimizi birbirimizden ayrı geçiremeyiz. İnsanlar temiz hava almak, dışarı çıkmak istiyor. Onlara diyorum ki, bu sonsuza dek sürmeyecek. İyi bir gelişme kaydediyoruz, insanlar evlerinde kalıyor, bu çok da zor değil.

- Anayasa denilen bir şeyimiz var, ki buna çok değer veriyorum. Sokağa çıkmama konusunda her eyaletin kendi kararını verme hakkı var. Valilerin işleri yürütmesini istiyorum.

- Muhtemelen bu hafta en zorlu hafta olacak. Maalesef çok sayıda ölüm olacak. Yaptıklarımız olmasaydı daha çok ölüm olacaktı, ancak yine de ölüm olacak.
Yorum Yazın