TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Virüs günlüğü - 349. gün

Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüs dünyayı etkisi altına aldı.
Virüs günlüğü - 349. gün
Ozan Koltuk - Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Japonya'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan OHAL 5 eyalette kaldırılıyor
Kovid-19 vaka sayılarında düşüş olan 5 eyalette OHAL sonlandırılacak.

Almanya'da son 24 saatte koronadan 394 kişi öldü
Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 394 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Koca: 'Çok yakın zamanda SGK kapsamında pregestasyonel tanı uygulamalarını başlatacağız'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nadir hastalıkların erken tespit edilmesi için yeni adımlar atıldığını belirterek, 'Çok yakın bir zamanda Sosyal Güvenlik Kurumunun geri ödemesi kapsamında pregestasyonel tanı uygulamalarını başlatacağız' dedi.

Vatandaşlarını aşılayan İsrail, topraklarını işgal ve abluka altında tuttuğu Filistinlileri göz ardı ediyor
Vatandaşlarını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına teşvik için pizza, künefe gibi yiyecekler veren İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria ile uzun yıllardır abluka uyguladığı Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere aşı vermeye ise yanaşmıyor.

Öğretmenlerin Kovid-19 aşılama sürecinin ayrıntıları belirlendi
Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında, öğretmenlerin öncelikli aşılanacak gruplara dahil edilmesinin ardından köy okullarında görevli olanlardan başlanan aşılamaya yüz yüze eğitime geçiş sıralamasına göre devam edilecek.

Avrupa ülkeleri martta Kovid-19 kısıtlamalarında gevşemeye gidiyor
Avrupa'nın birçok ülkesi mart ayından itibaren koronavirüs kısıtlamalarını gevşetmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Almanya'da berber ve kuaförler 1 Mart'ta açılacak, İngiltere'de karantina 8 Mart'tan itibaren kademeli olarak kaldırılacak.

Kovid-19 hastalığını yenen Kardiyoloji Uzmanı Derya: El yüz yıkamaya giderken bile nefes darlığı çekiyordum
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Derya 'Birinci haftada artık nefes darlığı yapmaya başladı ve dayanılmayacak düzeye ulaştı. Lavaboya giderken bile kandaki oksijen miktarının yüzde 85'e düştüğünü fark ettim' dedi.

Prag hayvanat bahçesindeki goril ile 2 aslan koronavirüse yakalandı
Çekya'daki Prag hayvanat bahçesinde bulunan 2 aslan ile 1 goril koronavirüse yakalandı. Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, genel durumu iyi olan hayvanların veteriner kontrolü altında oldukları belirtilirken, virüsü ise bakıcılarından kapmış olabilecekleri üzerinde duruluyor.

Japonya'da OHAL, bazı bölgelerde erken sonlandırılacak
Japonya'da hükümet Covid-19 salgını nedeniyle ülkenin 10 eyaletinde uygulanan OHAL'i bazı bölgelerde erken sonlandırma kararı aldı. Daha önce 7 Mart'a kadar süreceği açıklanan uygulama, 28 Şubat itibariyle yalnızca Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette geçerli olacak.

Hong Kong'da Covid-19'a kaşı aşılamalar başlıyor
Hong Kong, Çin üretimi Sinovac koronavirüs (Covid-19) aşılarının ülkeye ulaşmasının ardından ülke genelinde Covid-19'a karşı aşılamalara başlıyor. Hong Kong hükümeti aşılama kampanyasında, 7 milyon 500 bin varan nüfusunun tamamını aşılamayı hedefliyor.

İsrail'in bağışladığı Kovid-19 aşıları Honduras ve Guatemala'ya ulaştı
İsrail tarafından bağışlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının Orta Amerika ülkeleri Honduras ve Guatemala'ya ulaştığı bildirildi.

İsrail'de nüfusun yarısı Kovid-19'a karşı aşılandı
İsrail Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip ülkede her iki kişiden birine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldığını belirtti.

Sri Lanka, Kovid-19'dan ölenlerin cenazelerinin yakılması zorunluluğunu kaldırdı
Sri Lanka'da uluslararası toplumun tepkisini çeken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kurbanlarının cenazelerinin yakılması zorunluluğu, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın ülkeyi ziyareti sonrasında kaldırıldı.

Belçika'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 22 bini geçti
Nüfusa göre en fazla Kovid-19 kaynaklı ölümün görüldüğü ülkelerden olan Belçika'da 22 bin 6 kişi yaşamını yitirdi. Şu ana kadar ülkedeki yetişkin nüfusun yüzde 5'ine ilk doz aşı vuruldu.

Almanya'da cemaatte mutasyon virüs görüldü, 5 cami kapatıldı
Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı Düren kentindeki bir camiye giden 9 kişide İngiliz mutasyonu tespit edilmesi üzerine toplam 5 cami kapılarını geçici olarak ibadete kapattı.

Güney Kore'de Covid-19'a karşı aşılama başladı
Güney Kore'de koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde aşılama uygulaması başladı.

Almanya'da Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye liyakat nişanı verilecek
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye Almanya'da liyakat nişanı verileceği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan genelge: Hafta sonu vergi daireleri açık olacak
Genelgeye göre, vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyeler belgelerini yanlarında bulundurmaları halinde hafta sonu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Kahramanmaraş'ta mutasyonlu mahalle karantinaya alındı
Kahramanmaraş’ta 200 haneli mahalle, mutasyonlu virüs nedeniyle karantinaya alındı.

AB, Trump'ın Kovid-19 tedavisinde kullanılan antikor kokteylini tavsiye etti
Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyici kurumu Avrupa İlaç Ajansı (EMA), eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde de kullanılan 'antikor kokteylinin' oksijen takviyesi almayan hastalara verilebileceğini bildirdi.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bugün 21.00’de başlıyor
Covid-19'la mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına bu hafta sonu da devam edilecek. Kısıtlama bugün 21.00'de başlayacak ve pazartesi sabah 05.00’de sona erecek.

Kanada, AstraZeneca'nın Covid-19 aşısını onayladı
Kanada’nın AstraZeneca tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıya onay vermesi ile Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının ardından ülkede 3’üncü Covid-19 aşısı onaylanmış oldu.
Yorum Yazın