TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Virüs günlüğü - 416. gün

Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüs dünyayı etkisi altına aldı.
Virüs günlüğü - 416. gün
Ozan Koltuk - Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Hindistan'da Kovid-19 vaka sayısı 20 milyonu geçti
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da toplam vaka sayısı 20 milyonu aştı.

Almanya'da son 24 saatte koronavirüsten 315 kişi öldü
Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında 24 saatte 315 kişinin hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı sayısı 83 bin 591'e yükseldi.

İçişleri Bakanlığı tam kapanma dönemine ilişkin merak edilen yeni soruları yanıtladı
İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili 'Sıkça Sorulan Sorular' bölümüne yeni sorular ile cevaplarını ekledi.

Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 4 milyon 618 bini geçti
Afrika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 4 milyon 618 bin 499 oldu.

Tam kapanma sonrası kademeli açılma planı
17 günlük tam kapanma uygulamasının ardından önce okulların açılıp sınavların yapılması planlanıyor. İkinci aşamada tek dükkan olarak tanımlanan kuaför, avukatlık bürosu ve küçük esnaf mekanlarının açılışı var. Kafe ve restoranların ise üçüncü aşamada, masa sınırlaması ve dış mekan şartıyla açılması gündemde.

Türk bilim insanlarının geliştirdiği aşı tasarımları mutasyonlara karşı daha hızlı yenilenebiliyor
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Kovid-19 aşısını yenilikçi bir tasarımla gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Yenilikçi tasarımdan kastımız, etkililiğinin daha yüksek olması ve mutasyonlara karşı da hızlı tasarımlarının yenilenebilmesi.' dedi.

Avrupa İlaç Ajansı Sinovac'ın ön değerlendirme sürecini başlattı
Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı, Çin'in Sinovac firması tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen ve Türkiye'de kullanılan aşının ön değerlendirme sürecini başlattı.

Macaristan'da 'aşı kimliğine' sahip vatandaşlar daha fazla olanaktan faydalanıyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşılamada Avrupa Birliği'nde (AB) nüfusa oranla ikinci sırada yer alan Macaristan'da, aşı yaptıranlara verilen kimlik bu kişilere sosyal yaşamda çeşitli kolaylıklar sağlıyor.

İran'da son 24 saatte 344 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti
İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 344 artarak 73 bin 219’a yükseldi.

Dünya genelinde 1,16 milyardan fazla doz Kovid-19 aşısı yapıldı
Dünya genelinde yeni tip koronavirüse karşı bugüne dek 1 milyar 160 milyondan fazla doz aşı uygulandı. Türkiye, 23 milyon 809 bin 421 doz aşı ile dünyada yedinci sırada yer aldı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metintaş, koronavirüsün az bilinen belirtilerini sıraladı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metintaş, Covid-19 salgınıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Rusya'da 26 Eylül'den beri en düşük vaka sayısı
Rusya'da gün içinde 7 bin 770 yeni vaka kaydedildi. Bu, 26 Eylül'den beri kaydedilen en düşük vaka sayısı. Pandemi boyunca tespit edilen vaka sayısı 4 milyon 839 bin 514'e çıktı.

Hindistan'da Kovid-19 vaka sayıları 4 gündür düşse de aşı ve oksijen sıkıntısı sürüyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 20 milyonu geçtiği Hindistan'da günlük vaka sayısında 4 gündür düşüş görülse de ülkedeki aşı ve oksijen sıkıntısı devam ediyor.

AB temmuzda yetişkinlerin yüzde 70'inin aşılanması hedefini koruyor
AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, temmuz ayında AB ülkelerindeki yetişkin nüfusun yüzde 70'inin aşılanmış olması için koyulan hedefe ulaşacaklarını belirtti.

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Şahin: 6 ay saklanabilecek Kovid-19 aşısı yolda
BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin bugün yaptığı açıklamada, daha düşük sıcaklıkta saklanabilecek ve 6 aylık raf ömrü olan koronavirüs aşısı için geri sayımın başladığını duyurdu.

Türkiye aşılamayla Kovid-19'da 'toplumsal bağışıklık' için yüzde 25 hedefine yaklaştı
Kovid-19 ile mücadele kapsamında 'Toplumsal bağışıklık' stratejini benimseyen Türkiye'de, yaklaşık 9 milyon 600 bin kişinin ikinci doz aşısını yaptırması, 5 milyona yakın kişinin ise hastalığı geçirmesiyle yüzde 25 hedefine yaklaşıldığı bildirildi.

Danimarka'da Covid-19 önlemleri hafifletiliyor, okullar yeniden açılıyor
Danimarka'da koronavirüsle mücadele kapsamında kapatılan okul, tiyatro ve sinemalar 6 Mayıs itibariyle yeniden açılacak.

Almanya'da Bakanlar Kurulu aşılananlar için Kovid-19 tedbirlerini gevşetme kararı aldı
Almanya'da Bakanlar Kurulunda, ikinci doz aşıyı olanlar için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşetilmesi yönünde karar alındı.

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 577 bin 571'e yükseldi
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 525 artarak 577 bin 571'e çıktı.

Kurz: Sputnik V alımıyla ilgili görüşmeler tamamlandı, EMA'nın onayını bekliyoruz
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Rusya'yla Sputnik V aşısının tedariki konusunda yaptıkları görüşmeleri tamamladıklarını ve Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) iznini beklediklerini söyledi.

İran, kendi ürettiği Sputnik V aşılarını kullanacak
İran Gıda ve İlaç Denetim İdaresi'nden bir sözcü, İran'da üretilen Rus Sputnik V aşılarının ilk partisinin gelecek iki ay içinde ülkedeki aşılama sürecinde kullanılacağı açıklamasını yaptı.

Başkentte muhtarlara Kovid-19 aşısı yapılmaya başlandı
Kovid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde devam eden aşı uygulamasında muhtarların aşılanmasına başlandı.

Pfizer, Kovid-19 aşısına ilişkin 2021 satış tahminini 26 milyar dolara yükseltti
ABD'li ilaç firması Pfizer, Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısından bu yıl elde edecekleri satış gelirine ilişkin tahmini 15 milyar dolardan 26 milyar dolara çıkardı.

İspanya'da Covid-19 kısıtlamalarına eyalet yönetimleri karar verecek
İspanya Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo, İspanya'da olağanüstü hal (OHAL) kararının 9 Mayıs tarihinde sona ermesinin ardından ülkede eyalet yönetimlerinin koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarına kendilerinin karar vereceğini belirtti.

Bakan Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24-30 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.

İtalya'da son 24 saatte 9 bin 116 yeni vaka
İtalya’da koronavirüs salgınında son 24 saatte 9 bin 116 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 4 milyon 59 bin 821’e yükseldi.

Japonya'da Covid-19 yardım fonu ile 'kalamar heykeli' inşa edildi
Japonya'da sahil kasabası Noto’da Covid-19 yardım fonunda sağlanan paralar ile devasa bir kalamar heykeli yapıldığı ortaya çıktı.

Son 24 saatte korona virüsten 336 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 336 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 28 bin 997 yeni vaka sayısının olduğunu açıkladı.



Fransa Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Paris Büyükelçisini bakanlığa çağırdı
Fransa Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexei Mechkov'un, Rusya’nın Avrupalı yetkililere uyguladığı yaptırımlar nedeniyle bakanlığa çağrıldığını duyurdu.

KKTC'de son 24 saatte 60 yeni Kovid-19 vakası görüldü
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) son 24 saatte 60 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası görülürken, ülkedeki vaka sayısı 6 bin 463'e yükseldi.

Fransa'da son 24 saatte 24 bin 371 yeni vaka
Fransa'da koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 24 bin 371 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 5 milyon 680 bin 378’e ulaştı.
Yorum Yazın