TİC Holding Header
  • USD 32.558
  • EUR 34.881
  • Altın 2427.714
  • BIST 100 9716.56
  • Koronavirüs

Virüs günlüğü - 9. gün

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her geçen gün daha riskli hale geliyor.
Virüs günlüğü - 9. gün
OGÜNhaber - Avrupa'da yaşam durma noktasına geldi. Türkiye'de ise alınan önlemler ile riskin önüne geçilmeye çalışılıyor.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Fiji'de ilk Kovid-19 vakası tespit edildi
Güney Pasifik ülkesi Fiji’de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının görüldüğü açıklandı.

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Fiji Sağlık Bakanı Dr. Ifereimi Waqainabete, yurt dışından dönen bir kişide ülkenin ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Çin'de ilk kez yeni korona vakası tespit edilmedi
Çin ana karasında koronavirüsü salgınının başından bu yana günlük bazda ilk kez yeni hiçbir lokal vaka kaydedilmezken, ülke dışı kaynaklı 34 yeni vakanın tespit edildiği açıklandı.

Çin'den Rusya'ya koronavirüsüne karşı tıbbi destek teklifi
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinde Rusya'ya koronavirüsü ile mücadelede tıbbi destek teklifinde bulundu.

Japonya'da korona salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi
Japonya’da koronavirüsü nedeniyle 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 38’e yükseldi.

ABD'de koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 155’e yükseldi
ABD'de koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 155'e yükselirken, ülkedeki vaka sayısı 9 bin 464'e ulaştı.

Kanada'dan koronavirüsü için 82 milyar dolarlık yardım paketi
Kanada’da koronavirüsü salgını (Covid-19) nedeniyle Kanadalılara 82 milyar dolarlık yardım paketi hazırlandı.

ÖSYM 9 sınavın tarihini erteledi
ÖSYM, koronavirüs önlemleri kapsamında 2020 sınav takviminde güncelleme yaptı, 9 sınavın tarihini erteledi.

Buna göre güncellenen sınav tarihleri şöyle:
"29 Mart'ta yapılacağı duyurulan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 3 Mayıs'ta,

12 Nisan'da yapılması planlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/1), 17 Mayıs'ta,

26 Nisan'da yapılması planlanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 20 Eylül'de,

3 Mayıs'ta yapılması planlanan (ALES/1) 10 Mayıs'ta, 20 Eylül'de yapılması planlanan (ALES/2) 16 Ağustos'ta düzenlenecek."

Yeni Zelanda Kovid-19 nedeniyle sınırlarını kapattı
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Kovid-19 nedeniyle bugün gece yarısından itibaren Yeni Zelanda vatandaşları ve daimi oturma izni bulunanlar haricindeki tüm ziyaretçilere sınırların kapatılacağını açıkladı.

MSB'den personele 'koronavirüs' uyarısı
Milli Savunma Bakanlığı, 'koronavirüs' tedbirleri çerçevesinde bakanlıkta görevli personelin salgından etkilenmemeleri için kişisel korunmaya yönelik bilgilendirmeler yapıldığını bildirdi.

Rusya'da koronavirüs sebebiyle ilk ölüm gerçekleşti
Rusya'da yeni tip koronavirüs sebebiyle ilk ölüm gerçekleşti; 79 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

Avustralya koronavirüs nedeniyle yabancılara sınırlarını kapattı
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Avustralya vatandaşları, oturma izin olanlar ve onların aile fertleri haricindeki kişilerin ülkeye alınmayacağını duyurdu.

Tahran Valisi: 'Başkentte 600'ü yoğun bakımda, 3 bin 900 koronavirüs hastası tedavi görüyor'
İran'ın başkenti Tahran'daki hastanelerde 600'ü yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 3 bin 900 hastanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü bildirildi.

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 220 bini geçti
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 220 bini aştı.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 220 bin 313 olarak bildirdi.

Siteye göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 8 bin 980 kişi öldü, 85 bin 769 kişi de iyileşti.

Çin'de 3 bin 245, Hong Kong'da 4, İtalya'da 2 bin 978, İran'da 1135, İspanya'da 638, Fransa'da 264, ABD'de 155, İngiltere'de 104, Güney Kore'de 91, Hollanda'da 58, Japonya'da 39, İsviçre'de 33, Almanya'da 28, Endonezya'da 25, Filipinler'de 17, Belçika'da 14, San Marino'da 14, Irak'ta 12, İsveç'te 10, Kanada'da 9, Cezayir'de 7, Avustralya'da 6, Norveç'te 6, Mısır'da 6, Avusturya'da 5, Yunanistan'da 5, Polonya'da 5, Lübnan'da 4, Lüksemburg 4, Danimarka'da 4, Brezilya 4, Ekvador'da 3, Hindistan'da 3, Arjantin'de 3, Bulgaristan'da 3, İrlanda'da 2, Fas 2, Ukrayna 2, Malezya 2, Portekiz 2, Pakistan 2, Türkiye'de 2, Arnavutluk'ta 2, Dominik Cumhuriyeti'nde 2, Slovenya, Bahreyn, Tayland, Tayvan, Panama, Macaristan, Kosta Rika, Küba, Moldova, Azerbaycan, Burkina Faso, Martinik, Jamaika, Bangladeş, Guatemala, Guyana, Curaçao, Cayman Adaları, Rusya, Meksika ve Sudan'da birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Son 24 saatte vaka sayısındaki artışın en belirgin olduğu ülkeler İtalya, Almanya, İspanya, ABD, Fransa ve İran olurken, "Worldometer"deki vaka sayıları binden fazla olan ülkeler şöyle sıralanıyor:
"Çin ana karasında 80 bin 928, İtalya 35 bin 713, İran 17 bin 361, İspanya 14 bin 769, Almanya 12 bin 343, ABD 9 bin 464, Fransa 9 bin 134, Güney Kore 8 bin 565, İsviçre 3 bin 115, İngiltere 2 bin 626, Hollanda 2 bin 51, Avusturya 1843, Japonya 1635, Norveç 1599, Belçika 1486, İsveç 1301 ve Danimarka 1132."

Cem Özdemir ile Barnier'in Kovid-19 testi pozitif çıktı
Almanya'da siyasetçi Cem Özdemir ile AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier'in Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Yunanistan'da korona kaynaklı 6. ölüm
Yunanistan'da koronavirüsü salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

İran'da koronavirüs nedeniyle 149 kişi daha hayatını kaybetti
İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 149 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1284'e yükseldi.

NASA 2 görevlide Kovid-19 çıkması üzerine 'evden çalışma' sistemine geçti
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 2 görevlide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine evden çalışma sistemine geçti.

Bakan Selçuk: Çocuk bakım kuruluşlarında, çocuklarımızın 6 saatte bir sağlık taramalarını yapıyoruz
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında çocuk bakım kuruluşlarındaki çocukların periyodik olarak 6 saate bir ateş, öksürük ve solunum taramalarının yapıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca: 'Bugüne kadar 10 bini geçen test yaptık'
Sağlık Bakanı Koca: 'Bugüne kadar 10 bini geçen test yaptık. Önümüzdeki günlerde bu test sayımızın çok artacağını düşünüyoruz. Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz.' dedi.

Zelenskiy: 'Virüsten korunmak için babaanne yöntemlerinizi bir kenara bırakın'
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından koronavirüsüne ilişkin yaptığı açıklamalarda vatandaşlarına, 'Babaannelerinizden duyduğunuz yöntemleri bir kenara bırakın' ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den yeni tip koronavirüs mesajı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 'Her bir vatandaştan sorumluluğunun farkında olmasını ve yaşlılara özel dikkat göstermesini rica ediyorum.' dedi.

149 bin 382 iş yeri geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdi
İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Tedbirleri Genelgesi kapsamında 149 bin 382 iş yerinin geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdiği bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı: 'Cuma günü ve kandil gecesi camiler kapalı tutulacak'
Diyanet İşleri Başkanlığınca yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında yarın ve miraç kandilinin idrak edileceği cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulması kararlaştırıldı.

Azerbaycan'da Koronavirüsü vaka sayısı 44'e yükseldi
Azerbaycan’da 10 kişide daha Koronavirüsü tespit edilmesinin ardından ülke genelindeki vaka sayısı 44’e yükseldi.

Stoltenberg: 'Kovid-19 tehdidi eşi benzeri görülmemiş bir kriz'
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Kovid-19 tehdidi eşi benzeri görülmemiş bir kriz teşkil ediyor ancak daha önce birlikte birçok krizin üstesinden geldik, yeni tip koronavirüs krizini de aşacağız.' dedi.

Kovid-19 Afrika genelinde 17 can aldı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 17 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Başhekimlik: 'Aytaç Yalman'ın Kovid-19'a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur'
Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, 15 Mart'ta hayatını kaybeden eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın vefatına ilişkin, 'Kovid-19'a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur' açıklamasını yaptı.

İspanya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 767'ye çıktı
İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 767'ye çıktı.

İspanya Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, ülkede son 24 saatte 169 kişinin yeni tip koronavirüsten yaşamını yitirdiğini, 3 bin 500 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Irak'ta koronavirüsten ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi
Irak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 12'ye yükseldi.

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi
KKTC Meclisi, 26 Nisan'da yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçiminin koronavirüse yönelik tedbirler nedeniyle 11 Ekim'e ertelenmesi kararı aldı.

İngiltere'de futboldaki ara 30 Nisan'a uzatıldı
İngiltere Futbol Federasyonu, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında daha önce 4 Nisan tarihine kadar durdurduğu bütün futbol organizasyonlarını en az 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3'e yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile birlikte Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı.

Kasapoğlu: 'Koronavirüs nedeniyle ligler ertelendi'
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

La Casa de Papel'in yıldızı Itziar Ituno, koronaya yakalandı
Ünlü İspanyol dizisi La Casa De Papel’de dedektif ’Raquel Murillo’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu Itziar Ituno sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüsüne yakalandığını açıkladı.

AB Liderler Zirvesi Kovid-19 nedeniyle ertelendi
AB üyesi ülkelerin liderlerini gelecek hafta Brüksel'de bir araya getirecek Liderler Zirvesi, Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendi.

NATO'dan korona açıklaması: 'Tatbikatlar iptal'
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sanal ortamda düzenlediği basın toplantısında koronavirüsü nedeniyle, 'NATO tatbikatları ertelenmiş ya da iptal edilmiştir' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Şu anda 9 bin 800 kişiye karantina uyguluyoruz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Şu anda 9 bin 800 kişiye karantina uyguluyoruz. Bu yolcuların kapattığımız ülkelerde öyküleri var. Rusya’dan geliyor. İngiltere’ye, Almanya’ya yönelik öyküleri var. Biz onları da 14 günlük karantinaya alıyoruz' dedi.

NOT!!!
Evinde kal Türkiye
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri