• Kültür-Sanat

16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı. 7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılacağı 16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda sanatçılar eserlerini tamamlamak için 1 ay boyunca çalışacak.
16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı
Her yıl muhteşem eserlerin ortaya çıktığı 16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı. Dev mermer bloğa başlangıç çentiğini atan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ortaya çıkacak eserleri inceledi ve sanatçılarla tanıştı. 36 ülkeden 91 sanatçının başvurduğu yarışma için Eylül ayında toplanan jüri üyeleri, katılımcılar arasında değerlendirmelerde bulunduktan sonra yarışmaya katılmaya hak kazanan heykeltıraşları belirledi. 7 ülkeden 10 heykeltıraş seçilirken bir aylık sempozyum süresince usta sanatçılar, dev mermer bloklarını yontarak müzik enstrümanları temalı sokak heykelleri yapacaklar. Yontulan eserler 29 Kasım’da Alanya Belediyesi arkasında hazırlanan alanda sergiye sunulacak.

"Ülkelere özgü müzik aletlerinin heykelleri yapılacak"
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sempozyum açılışında yaptığı açıklamada, "Alanya Belediyesi olarak yılda onun üzerinde ulusal ve uluslararası festival düzenliyoruz. Bugün de sürekliliği olan ve bu yıl 16.’sını gerçekleştireceğimiz Uluslararası Heykel Sempozyumu’muzun açılışını gerçekleştiriyoruz. 7 ülkeden 10 heykeltıraşımız sempozyumumuza katılarak 1 ay sürecek etkinlikte eserlerini ortaya koyacak. Bu yılki temamızı ise Müzik Enstrümanları olarak belirledik. Birbirinden değerli sanatçılarımız, çeşitli ülkelere özgü müzik aletlerinin heykellerini yapacak ve bu eserleri Şehrimizin sosyal donatı alanlarında sergileyeceğiz. Bütün sanatçılarımıza başarılar diler, bu organizasyonun düzenlenmesinde büyük katkıları olan ALTİD, ALTAV ve Demirtaş Madenciliğe teşekkürlerimi sunarım" ifadelerinde bulundu.
16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda heykel yapacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor:
"Anna Sosenskaya (Rusya), Bahman Chegeni (İran), Eleonora Confalonieri (İtalya), Ferhat Özgür Gürel (Türkiye), Hanife Neris Yüksel (Türkiye), İrodion Gvelesiani (Gürcistan), Kiryl Krokhaliou (Belarus), Snejana Simeonova (Bulgaristan), Yücel Tonguç Sercan (Türkiye)"