TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

62. Berlin Film Festivali başlıyor

62. Berlin Film Festivali, Benoit Jacquot'un, Fransız Devrimi'ni anlatan 'Farewell My Queen' filmiyle bu akşam başlıyor.
62. Berlin Film Festivali başlıyor
Necdet Emre Aygün -

Hollywood yıldızlarını ağırlamaya hazırlanan 10 günlük festivalin kırmızı halı seremonisine Angeline Jolie, Meryl Streep, Keanu Reeves, Robert Pattinson ve Bollywood yıldızı Shah Rukh Khan'ın da katılması bekleniyor.

18 filmin yarışacağı Berlin Film Festivali'nde, Altın ve Gümüş Ayı'nın sahiplerini belirleyecek olan uluslar arası jürinin başkanlığını Mike Leigh yapıyor. Jüride, Fransız Yönetmen Francois Ozon, Hollywood aktörü Jake Gyllenhaal, aktris Charlotte Gainsbourg, Barbara Sukowa, fotoğrafçı Anton Corbijn, Cezayirli yazar Boualem Sansal, İranlı yönetmen ve senarist Asghar Ferhadi bulunuyor.

Festival öncesinde basın toplantısı düzenleyen Mike Leigh, "Berlin Film Festivali, gerçekten hoşlandığım ve kutladığım festivallerden biri. Bu festival gerçek bir ruh ve atmosfere sahip. İnsana yaşam coşkusu, eğlence veren bir atmosfer" dedi.

Jack Gyllenhall ise, "Ben de bu festivalin tutkunlarındanım. Buradaki insanları ve yaptıkları filmleri seviyorum, özellikle de ben henüz genç bir erkekken seyrettiğim Mike Leigh'in filmlerini... Leigh'in jüri başkanı olması da çok heyecan verici. Böyle bir jürinin parçası olmak onur verici" dedi.

18 filmin yarışacağı festivalde toplam 23 film gösterilecek. Ödül töreni ise 18 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

 

 

Yorum Yazın