TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Avrupa’nın tanıtım ağına dahil olan tarihi Hamamönü, basına tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi’ne başvurarak Avrupa’nın tanıtım ağına dahil olan tarihi Hamamönü bir kez daha ulusal basına tanıtıldı.
Avrupa’nın tanıtım ağına dahil olan tarihi Hamamönü,  basına tanıtıldı
İHA - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü EDEN Projesi’ne başvuruda bulunan Altındağ Belediyesi’nin Hamamönü destinasyonu, 2011 yılında Türkiye’den yapılan 28 başvuru içerisinden ulusal destinasyon olarak seçilmişti. ‘İyileştirilmiş Fiziksel Mekanlar’ temasıyla düzenlenen yarışmada seçilen ‘Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma’ destinasyonu bu ödülle birlikte Avrupa’nın da tanıtım destinasyonları arasına girdi.

Avrupa Komisyonu tarafından seçildiği ilk yıl, iki farklı tanıtım filmi ile tüm Avrupa televizyonlarında ve turizm fuarlarında öne çıkartılan Hamamönü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Komisyonu ve EDEN logolarıyla Avrupa’daki fuarlara taşınmaya devam ediyor. Türkiye’den seçilen beş farklı ulusal destinasyonun 27 Avrupa ülkesi destinasyonlarıyla birlikte yer aldığı EDEN Projesi’nde 2015 yılı ulusal tanıtımlara ayrıldı. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin 2011 yılı destinasyonu seçilerek EDEN ağı üyesi olan Ankara-Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonunu’ndaki son gelişmeler ise diğer beş destinasyonla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tanıtılıyor. Ankara’nın tarihi mirasları arasında öne çıkan ve restore edilerek tarihi dokusu yeniden canlandırılan Hamamönü, EDEN Projesi kapsamında bir kez daha ulusal basına tanıtıldı.
Tanıtım gezisi Hamamönü Hanzade Restoran’da öğle yemeğinin yenilmesiyle başladı. Ardından ilk önce Sanat Sokağı ziyaret edildi ve oradaki sanatçıların çalışmaları incelendi. Türkiye’nin ilk edebiyat müze kütüphanesi olan Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi Müze Sorumlusu Emine Ercan tarafından basına tanıtıldı. Tanıtım gezisi Taceddin Camii’nin ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.

Proje ve geziyle ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı EDEN Projesi Koordinatörü Başak Önsal Demir, şunları kaydetti:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 2008 yılından beri Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar yarışmasının ülkemizdeki faaliyetlerini yürütüyoruz. Her sene Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde ulusal destinasyon seçim çalışmaları yapılıyor. 2011 senesinde ‘Yenilenmiş Tarihi Mekanlar’ la da Ankara’da Hamamönü bölgesi Altındağ Belediyesi tarafından başvurusu yapılan destinasyonumuz ulusal destinasyon seçilerek Avrupa Komisyonunda ülkemizi temsil etti. EDEN ağına, Avrupalı seçkin destinasyonlar ağına üye olmuş oldu. Bu senede Avrupa Komisyonunun kararı ve Bakanlığımızın uygun gördüğü faaliyetler çerçevesinde de seçilmiş olan destinasyonumuzun tekrar ulusal basında ve uluslar arası arenada tanıtımı için basın turu düzenledik. Hamamönü bölgesinde Altındağ Belediyesinin eşliğinde bir basın ziyaretimiz oldu. Buradaki tarihi mekanları görme ve Hamamönü’ndeki gelişmeleri de tekrar takip etme imkanı bulduk.”

Türkiye’nin proje kapsamında farklı temalarla seçilen destinasyonları arasında 2008 yılında ‘Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ ile Edirne, 2009 yılında Kuyucuk Gölü ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile Kars, 2010 yılında Nemrut Krater Gölü ile Bitlis, 2011 yılında Altındağ-Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu ile Ankara ve 2013 yılında Taraklı ilçesi ile Sakarya yer alıyor.
Öte yandan, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin bu yılki teması ise ’Gastronomi ve Yerel Turizm’ olacak. Bakanlık teklif çağrısını Haziran ayı içerisinde kamuoyuna duyuracak.
Yorum Yazın