TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Başkent tiyatroları sezonu kaç baba kaç adlı oyunla açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, perdelerini Kaç Baba Kaç adlı oyunla açarak seyircisiyle buluştu.
Başkent tiyatroları sezonu kaç baba kaç adlı oyunla açtı
ANKARA / İHA - 2014-2015 sezonunda yeni projeler ve iddialı yapımlarla başlayan Başkent Tiyatroları, bu sezonun ilk oyunu olan Yazar Ray Cooney’in eseri “Kaç Baba Kaç” adlı komedi oyunuyla tiyatro izleyicisine keyif dolu dakikalar yaşattı.

Başkent Tiyatroları, bu sezonda hazırladığı iddialı oyunlar ve Ankaralılardan yoğun ilgi gören eserlerin yanı sıra bu yıl ilk kez sahnelenecek komediden dramaya, geleneksel oyunlardan yetişkin ve çocuklara kadar hitap eden 7 farklı oyun sergileyecek. Dopdolu bir sezonla izleyicilerin karşısına çıkan Başkent Tiyatroları, 21 yıllık bilgi ve tecrübesini, yıl boyunca sahneleyecekleri birbirinden güzel eserlerle bir kez daha Başkentlilerle buluşturacak.

2015-2016 sezonuna ‘Kaç Baba Kaç’adlı eserle start veren Başkent Tiyatroları, izleyenleri manevi yolculuğa çıkaracak olan, Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler’in yazıp yönettiği ‘Asr-ı Saadet' ile 'Nar-ı Aşkın Yolcuları’ adlı iki eserde ilk kez seyircisiyle buluşacak.

Başkent Tiyatroları bu sezonda yeni oyunların yanı sıra ünlü Yazar ve Şair Necip Fazıl Kısakürek’in 18 yıldır aralıksız olarak sahnelen 3 perdelik ‘Bir Adam Yaratmak’ oyununu bir kez daha sahneleyecek.

ÇOCUK TİYATROSU VE GELENEKSEL TİYATRO UNUTULMADI
Başkent Tiyatroları'nda bu sezonda çocuklar için özel oyunlar sahneleniyor. Geçtiğimiz sezonda sahnelenen iddialı çocuk oyunlarından biri olan müzikli-danslı ‘Kalp Limanı’ adlı çocuk oyunu, minik sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Ayrıca geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinin de yer aldığı Başkent Tiyatroları sahnesinde ‘Bu yıl Ben Kukla Değilim’ adlı eser, tiyatroseverlerle buluşacak. Başkent’te 21 yıldır aralıksız olarak perdelerini sanatseverlere açan Başkent Tiyatroları'nın sergilediği birbirinden güzel eserleri izlemek isteyen tiyatroseverler, biletlerini Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Kızılay metro gişelerinden ya da "www.mybilet.com" internet adresinden temin edebilirler.
Yorum Yazın