TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Buzul esintileri ve kuzey ışıkları Adana'da

Serbest fotoğrafçı Mehmet İlbaysözü ile ekibinin hazırladığı, kutup doğası ve kuzey ışıklarını konu alan İzlanda adlı fotoğraf sergisi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.
Buzul esintileri ve kuzey ışıkları Adana'da
İHA - Bilinmeyen ve her yerden uzak bir ülkeyi keşfetmek için yola çıkan Serbest Fotoğrafçı Mehmet İlbaysözü ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Abdulhakim Arısoy, Avukat Dr. Ali Volkan Özgüven, Avukat Ayşe Duygu Özgüven, Avukat İbrahim Emre Ediboğlu'nun İzlanda seyahatinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.

Yolculuklarında, Kuzey Atlantik’te ateş ve buzun kontrolündeki en uzak adalardan biri olan İzlanda’nın yalnız ve sessiz coğrafyasına tanıklık eden gezginler, dünyanın en kuzeyindeki başkent Reykjavik, sayıları bilinmeyen şelaleler, ateşin hüküm sürdüğü engin düzlüklerde üzeri yüzyıllık yosunlarla kaplı lav çölleri, kaynayan gayzerler, Kuzey Atlantik’te dev dalgalarıyla insan yutan sahiller, ucu boşlukta kaybolan daracık uzun yollar, güzellikleriyle büyüleyen at ve koyunlar, insana ne kadar küçük olduğunu hatırlatan, derin mavisinde kaybolunan devasa buzullar, uzun kuzey gecelerinde gerçekliğinden şüpheye düşüren ve nefes kesen kuzey ışıklarını 107 fotoğraf karesini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Türkçe, İzlandaca ve İngilizce dillerinde 240 sayfa kitabı da yayımlanan sergi, 16 Haziran Perşembe, saat 17:30'a kadar ziyaret edilebilecek.

İzlanda Sergisi'nin açılışına aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek'in de bulunduğu çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı.
Yorum Yazın