TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Çocuklar cam boncuk sanatını öğrendi

KOCAELİ (İHA) – Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi’nde açtıkları stantta ateşin başına oturan cam ustaları, 23 Nisan çocuklarına cam şişelerden ördek yapmayı gösterdi.
Çocuklar cam boncuk sanatını öğrendi
İHA - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı son gününde de yoğun ilgi gördü. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda Cam Boncuk atölyesi de dikkatleri üstüne çekti. Çocukların ilgi odağı olan atölyede cam şişelerden yapılan figürler, yetişkinleri de hayran bıraktı. Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi’nde açtıkları atölyede ateşin başına oturan ustalar, cam boncuk yapımını gösterdi. Cam sanatının inceliklerini ve nasıl yapıldığını görmek isteyen çocuklar ve aileleri, cam ustalarını büyük bir dikkatle dinledi.
Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere Cam Boncuk atölyesi damgasını vurdu. Çocukların büyük ilgi gösterdiği atölyede camdan rüzgar çanları, geri dönüşüm atölyesinde de cam şişelerden sevimli ördekler oluşturuldu. Cam sanatının inceliklerini uygulamalı olarak çocuklara anlatan cam ustaları, yaptıkları el emeği cam ürünlerini de sergiledi. Camdan ürettikleri biblodan, takıya; rüzgar çanlarından, ördek figürlü cam şişelere çok sayıda ürünü açtıkları stantta sergileyen cam ustaları, atölye çalışmasında ise çocuklara kendi ürünlerini yapmasını öğretti.
Yorum Yazın