TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Devlet Korosu şehitler anısına konser verecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 2015-2016 yılı sanat sezonu açılışını şehitler anısına düzenleyeceği konserle yapacak.
Devlet Korosu şehitler anısına konser verecek
ELAZIĞ / İHA - Türkiye’nin sıkıntılı günler geçirmesinin verdiği üzüntü ve hüzün içinde olduklarını ifade eden Koro Şefi Kenan Çimtay, “Bizlerde Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu olarak sezonumuzu başlatma durumundayız. İlk konserimiz tabi bizim düşündüğümüz farklı bir repertuar vardı. Malum sıkıntılı günlerden geçtiğimiz için repertuarımızı hemen değiştirelim dedik. Biz de şehitlerimizi bu vatan için elinden geleni yapan, canını ortaya koyan o güzel insanların ruhlarına bir musikiyle hitap edelim diye düşündük. Aziz şehitlerimiz anısına bir konser düzenledik. Konserimiz Cuma günü saat 20.00’da Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği koromuzun konser salonunda halkımıza sunulacaktır. Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şefliği, müdürlüğü ve tüm sanatçıları adına bütün aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun diyorum. Allah onların eksikliğini vermesin, onları muhafaza etsin ve korusun. İnşallah ülkemiz bu sıkıntılı günleri çok kısa sürede atlatır. Bizlerde ülke olarak kardeşçe böyle hasım olmadan güzel bir şekilde yaşanacak günlerin bir an önce gelmesini canı gönülden cenabı haktan niyaz ediyorum” dedi.

“KAHRAMANLIK ESERLERİ OLACAK”
Koro Müdürü Olcay Bürhan ise, “Türk Müziği Korosu 2015-2016 sanat sezonunun açılışını 18 Eylül Cuma günü aziz şehitlerimizin anısına düzenleyeceği tasavvuf müziği ve kahramanlık eserlerinden oluşan bir konserle merhaba diyecek. Burada öncelikle aziz şehitlerimiz anısına düzenlenecek olan bu konsere tüm halkımızın katılımını bekliyoruz. Bu vatan uğrunda canını feda etmiş hala da feda etmekte olan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu ülkenin onlara çok şey borçlu olduğunu biliyoruz. Bu düzenlemiş olduğumuz konseri de onların ruhlarına hitap ediyoruz. Tüm Elazığ halkımızı da düzenlemiş olduğumuz bu konsere bekliyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın