TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

'Göklerdeki Kahraman' 25 Mayıs'ta sinemalarda

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatını konu edinen film, 25 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.
'Göklerdeki Kahraman' 25 Mayıs'ta sinemalarda
AA - Çekimleri geçen yıl yapılan filmin detayları, Ortaköy Feriye Palace'ta gerçekleştirilen basın toplantısında aktarıldı.

Filmin yönetmeni Kudret Sabancı, toplantıda yaptığı konuşmada, Vecihi Hürkuş'un gizli ve unutulmuş bir kahraman olduğunu söyledi.

"Çıkan sonuç da gayet tatmin edici oldu"

Hürkuş'un hayatının maceralarla dolu olduğuna işaret eden Sabancı, "Kurmaca değil, gerçek bir karakter Vecihi. Bu filmde onun hayatı ön plana çıkıyor. Bunu en iyi şekilde beyaz perdeye yansıttığımıza inanıyorum. Geniş bir kadro, güzel bir hikaye ve güzel bir prodüksiyonla çalıştık. Çıkan sonuç da gayet tatmin edici oldu." diye konuştu.

Filmde "Vecihi" karakterini canlandıran Hilmi Cem İntepe de oynadığı rolden dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

İntepe, filmde çok büyük bir emek olduğuna dikkati çekerek, "Sonuçta gerçek bir kahraman Vecihi Hürkuş. Onun ruhunu yaşamak, onunla aynı şeyleri hissetmek değişik bir duyguydu benim için. Bazı sahnelerde zorlandım. Ben de ilk kez izledim görüntüleri ve çok heyecanlandım. İnşallah karşılığını alırız ve seyirci filmden memnun ayrılır." ifadelerini kullandı.

Başrol oyuncularından Gizem Karaca ise filmin duygusal tarafında yer aldığını vurgulayarak, "Gerçekten çok severek oynadık. İlk kez bir dönem filminde oynadım. O yüzden kendimi görünce heyecanlandım. Filmin her saniyesi bizim için çok değerliydi. Yaşadığım en farklı set deneyimim oldu." dedi.



Özel bir görsel efekt teknolojisi kullanıldı

Görüntü yönetmeni Tolga Kutluay da dönem filmi çekmenin zorluklarına değinerek, iyi bir iş çıkarmak için gerekli bütün teknikleri kullandıklarını anlattı.

Filmin görsel efekt sorumlusu Mehmet Çetin ise filmde özel bir görsel efekt teknolojisi kullandıklarını ifade ederek, "Seyircilerin filmle birlikte aksiyonun içine girebilmesi için çabaladık. Çok detaylı ve kapsamlı bir çalışma oldu. Aksiyonları hazırlarken kıvamında bırakmaya özen gösterdik. Kaliteli görsellerle dramı çok iyi birleştiren bir film oldu. Biz filmi çok sevdik, umarım seyirci de teveccüh gösterir." değerlendirmesinde bulundu.

"Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" adlı film 25 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.
Yorum Yazın