TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

İki farlı dile getirme hali ile Çanakkale anılacak

Yüzüncü yılında İş Sanat’ta öyküler ve türkülerle tarih hatırlanacak ve Çanakkale yâd edilecek.
İki farlı dile getirme hali ile Çanakkale anılacak
Fatma Güler - Kendi alanlarında, yaptıkları işlerle hislere tercüman olma konusunda iki usta isim: Sunay Akın ve Onur Akın bizi tarihe, tarihe tanıklık etmemizi sağlayan türkülere götürecek.
Dönemin hissi, tarihi önemi, bizim için ne kadar önemli bir anlamı olduğu öyküler ve türkülerle anılacak.

Savaşlar insani her duygunun yaşandığı. Ölüm ve zafer gerilimi arasında insanlığın en çok kaybettiği alanlar savaş alanları, bu böyle olmaya ve kalmaya devam edecek.



Tarihin gördüğü en kanlı savaşlardan, derin izler ve yaralar bırakmış büyük trajedilerden Çanakkale Savaşı yüzüncü yılında öykü ve türkülerle anılacak.

Kana, gözyaşına, ölüme ve zafere tanıklık etmiş öyküler ile çağın, savaşın ruhunu ve kalbini aradığımız türküler birleşecek bizi tarihe, duygulara götürecek.

"Çanakkale zaferinden söz etmek için 99'un hiçbir eksiği olmadığı gibi 101'nde hiçbir fazlalığı yoktur!" diyen Sunay Akın, kendi tarzı ve anlatıları ile tarihimizin gururla andığımız bu sayfalarından seçkilerle hikayelerini anlatacak. Hikayelere yâd edilen, anlatılan destansı yaşanmışlıkların isimsiz kahramanları konu olacak.  

 "Bu topraklarda yüzlerce yıldır yaşayan halkların sözlü ve müzikli tarihi" diyerek baktığı türküleri Onur Akın seslendirecek. Söz, his ve müzik tarihin arka odalarından gözümüzün önüne serilecek.

Sunay Akın’ın zihinlerimizde yeniden canlandıracağı, unutulmuş olanların üzerinden tozunu alacağı tarihimizin destansı hikayelerine Onur Akın’ın ve diğer değerli sanatçıların katkıları ile türküler eşlik edecek. Böylelikle tarihe yeniden farklı bir ışık ile bakmak mümkün olacak.



Anlatıcı: Sunay Akın
Vokal, bağlama: Onur Akın
Vokal: Nilüfer Sarıtaş
Vokal: Cihan Yıldız

Değerli bu ekip ile duygu dolu ve tarihe tanıklık edebileceğimiz bu geceye İş Sanat’ta katılmak mümkün.
Tarih: 06 Şubat 2016
Saat: 20: 30
Etkinliğin Gerçekleşeceği Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi

İş Sanat Kültür Merkezi Nerede?
İş Kuleleri 4.LEVENT / İstanbul
İş Kuleleri, Zincirlikuyu'dan Maslak yönüne giderken Levent'ten sonra gelir. Metrocity'ye 600 metre uzaklıktadır. Maslak istikametine giden her toplu taşıma aracı ile Plazalar durağında inerek mekana ulaşabilirsiniz. Taksim - 4. Levent Metro hattı ile Levent'te inip yürüyebilirsiniz. Özel araçla gelecekseniz, Büyükdere Caddesi'nden Gültepe sapağına girdikten sonra solu takip ederek kulelere ulaşabilirsiniz.
Yorum Yazın