• Kültür-Sanat

İtalya merkezli turizm fuarından Karahantepe'ye özel ödül

Avrupa'nın arkeoloji turizmi alanında önde gelen etkinliklerinden olan 'Akdeniz Arkeoloji Turizmi Fuarı' (Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico) Türkiye'den Karahantepe'yi 'Uluslararası Arkeolojik Keşif 2022' kapsamında özel ödüle layık gördü.
İtalya merkezli turizm fuarından Karahantepe'ye özel ödül
İtalya merkezli 'Akdeniz Arkeoloji Turizmi Fuarı'nın (Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico-BMTA) Direktörü Ugo Picarelli, dün Kültür ve Tanıtma Müşaviri Rıza Haluk Söner'i ziyaret etti.

Picarelli'nin ziyaret sırasında Söner'e, BMTA sosyal medya hesaplarında 'Uluslararası Arkeolojik Keşif' kapsamında bu yılki oylama sonucu özel ödüle layık görülen Türkiye'den Karahantepe antik kentinin ödülünü takdim ettiği bildirildi.

Açıklamada, oylarıyla tarihi 11 bin yıl öncesine dayanan Karahantepe'yi özel ödüle layık görenlere teşekkür edildi.

Şanlıurfa'da Neolitik Çağ'a ait emsalsiz kültür hazinelerinin bulunduğu Karahantepe'deki eserler, o dönemde yaşamış insanların sanatsal becerilerinin ne kadar geliştiği konusunda fikir veriyor.

Kazılar sırasında çapı 23 metreyi bulan bir binanın açığa çıkarıldığını ve bunun büyük bir kısmının ana kayaya oyulmuş durumda olduğu, yüzeyden 5.5 metre derinliğe ulaştığı, bunun çok büyük bir mühendisliğin sonucu inşa edildiği belirlendi.


Yorum Yazın