TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

İzmir Tiyatro Festivali 4 Aralık'ta perdelerini açacak

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV)'ın dört yıldan bu yana gerçekleştirdiği Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 4 Aralık'ta başlıyor.
İzmir Tiyatro Festivali 4 Aralık'ta perdelerini açacak
İHA - 10 gün sürecek tiyatro festivalinde oyunlar, Alsancak, Basmane (Fuar-Kültürpark), Kemeraltı, Eşrefpaşa, Buca, Çimentepe, Gaziemir, Gültepe, Güzelbahçe, Güzelyalı, Karabağlar, Karşıyaka, Narlıdere Demokrasi meydanı ya da salonlarındaki gösterimle; şehrin hemen her yerinde varlığını hissettirecek.

Festivalde yerli-yabancı; 3’ü sokak, 2’si çocuk, 1’i meddah ve 1’i de kukla oyunu olmak üzere 35 Özgürlük temalı oyun ile atölye, panel ve söyleşiyle bir yarışma da izleyicisiyle buluşacak. Avusturya, Gürcistan, İran, Kıbrıs ve Romanya’dan gelecek konuk oyuncular İzmir’i renklendirecek.

FESTİVAL EMEK ve ONUR ÖDÜLÜ
TAKSAV 4. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali Emek Ödülü, Toros Canavarı oyununu sahneleyen ekip Balıklıova Köy Tiyatrosu’na, vefat eden sanatçı Üstün Akmen ise onur ödülüne layık görüldü. Festival koordinatörü Nilgün Eser, “festival sahnede, tiyatro şehrin her yerinde olacak. 35 oyun şehrin her bir yanında olacak. Tüm İzmirlileri festivale bekliyoruz” dedi. Festivalin açılış yürüyüşü ise 4 Aralık Cuma günü saat 16:00’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Gündoğdu meydanında sokak etkinlikleri ile yapılacak. Festival oyunlarının bazıları sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz olarak oynanacakken, diğerleri 10-35 TL arasında değişen fiyatla Biletix’den temin edilebilecek.
Yorum Yazın