• Kültür-Sanat

Mahkumlardan el sanatları sergisi

Samsun’da cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların yaptığı eserlerden oluşan Hep Birlikte Baharlı Günlere isimli el sanatları sergisi Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı.
Mahkumlardan el sanatları sergisi
Salih Berktaş - Samsun Ceza İnfaz Kurumları ve Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, “Hep Birlikte Baharlı Günlere” sergisi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen sergide mahkumların yaptığı el işi ürünler görücüye çıktı.

Serginin açılışında konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrullah İskenderoğlu, “Ülkemizde özellikle son yıllarda ceza infaz anlamında yaşanan değişim, ceza infaz kurumlarını bir anlamda eğitim kurumlarına dönüştürmüştür. Ceza infaz kurumlarında hükümlülerin ve tutukluların infazlarını tamamlama süreleri içerisinde eğitim, iyileştirme, spor faaliyetleri, iş-meslek kursları ve kültürel faaliyetler resmi kurumlar ile STK’larla birlikte işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir. Ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen faaliyetlerde hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması açısından gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Haklarında denetim kararı verilen hükümlüler aynı kapsamda denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün açmış olduğu kurslarda faaliyet göstermektedirler. Bu faaliyetlerin neticesi olarak bugün burada Samsun E Tipi, Bafra T tipi, Bafra Açık, Çarşamba A tipi, Vezirköprü M tipi Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde denetime tabii olan hükümlülerin yapmış olduğu ürünler sergilenmektedir. Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla yapılan bu tür etkinliklerin sürekliliğini temenni eder, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan sergi açılışına ayrıca Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Ferit Yamer, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz ile Samsun İli Ceza İnfaz Kurumları ve Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Üç gün açık kalacak sergiden elde edilecek gelir mahkumlara verilecek.
Yorum Yazın