TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Metrodaki kemancı Joshua Bell yeniden geliyor

Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri kabul edilen Joshua Bell, 73 Organizasyon ve Piu Entertainment işbirliği ile Mayıs ayında İstanbul ve Ankara'da müzik severlerle buluşacak.
Metrodaki kemancı Joshua Bell yeniden geliyor
Sultan Gedik - "Metrodaki Kemancı'' olarak tanınıyor...
Konser biletleri aylar öncesinden tükenen sanatçı, Washington Post gazetesince yapılan sosyal bir deneyle dikkatleri üzerine çekti. Bir metro istasyonunda 45 dakika boyunca Bach eserleri çalan ve bu süre içinde önünden geçen ve çoğu işe yetişme telaşında olan yaklaşık bin kişi Joshua Bell'i tanıyamadı.

4 milyon $ lık kemanıyla geliyor...
Grammy ödüllü keman sanatçısı Joshua Bell, geçen yıl büyük ilgi gören İstanbul konserinin ardından yeniden geliyor. 15 Mayıs İstanbul'da Zorlu PSM'de sahne alacak olan Joshua Bell, bu yıl ilk kez Ankaralı müzikseverlerle de buluşacak.

Joshua Bell'in heyecanla beklenen konseri 16 Mayıs'ta Congresium Ankara'da gerçekleşecek.

Joshua Bell konserlerinde, Antonio Stradivarius'un altın yıllarından kalan, 4 milyon $ değerinde ki 1713 yılına ait 300 yıllık Stradivarius kemanı ile sahne alacak.

Grammy Ödüllü Sanatçı
Kemana 4 yaşında başlayan Joshua Bell, ilk çıkışını 17 yaşında Carnegie Hall sahnesinde St Louis Senfonisi konseriyle gerçekleştirdi. Bundan sonra dünyanın önde gelen şefleri ve orkestralarıyla çalışan Joshua Bell,Nicholas Maw'in kendisi için bestelediği keman konçertosunun kaydıyla Grammy ödülüne layık görüldü. Sanatçının John Corigliano'nun "Kırmızı Keman" filmine hazırladığı soundtrack ise Oscar kazandı. Bell, ayrıca diğer önemli keman çalan müzisyenlerle müziğin gücünü anlatan "Music of the Heart" filminde rol aldı.

54 hafta boyunca listelerde zirvede
Joshua Bell'in muhteşem kemanıyla doldurduğu ilk albümü "Romance of The Violin (Kemanın Romansı)" 5 milyon kopya sattı ve 54 hafta boyunca klasik müzik listelerinin zirvesinde kaldı. 2004 yılından itibaren Saint Paul Oda Orkestrasının partnerliğini yapan Joshua Bell aynı zamanda Londra'daki Royal Academy of Music'de profesörlük yapıyor ve Kennedy Center Honors sanatçı seçme komitesinde görev alıyor.

Joshua Bell, 10 Nisan 2007'de New York'taki Lincoln Center'de birkaç yılda bir çok büyük başarı gösteren klasik müzik çalgıcılarına verilen Avery Fisher Ödülü'ne layık görüldü. 3 Mayıs 2007'de Indiana Üniversitesi'ne bağlı Jacobs Müzik Okulu'nda kıdemli öğretmen olarak göreve başlayan Bell, Hans Zimmer'in Dan Brown'un 2000 yılındaki romanına dayanan aynı isimdeki Melekler ve Şeytanlar filmine yazdığı müziğe keman sololarıyla eşlik etti.

26 Mayıs 2011'de St. Martin Akademisi'ne müzik direktörü olarak atanan Bell, 2013'te "Before My Time" şarkısını Scarlet Johansson'a eşlik ederek çaldı. Bu şarkı En iyi Orijinal Şarkı dalında Akademi Ödülü adaylığı kazandı.

Yorum Yazın