TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Öğrencilerden Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirine klip

Konya MTTB üyesi bir grup lise öğrencisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini seslendirdikleri klip hazırladı.
Öğrencilerden Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirine klip
AA -

ANKARA (AA) - Ayşe Büşra Erkeç - Konya Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup lise öğrencisi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla milli şair Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudukları klip hazırladı.

Konya'da Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi ve Sille köyü, Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii, Ankara Kalesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi simgesel mekanlarda çekilen ve 34 öğrencinin "Çanakkale Şehitlerine" şiirini seslendirdiği klip, paylaşıldığı sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

MTTB Konya İl Başkanlığı Orta Öğretim Birim Başkanı Mücahit Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarını "Gençliğimizde Çanakkale ruhunu, bilincini ve azmini canlı tutmak için böyle bir proje hazırladık." sözleriyle anlattı.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"

Özel bir lisede öğrenim gören Seyit Bayram Özalp de Çanakkale'nin, "savaşa değil şehadete koşan neferlerin yazdığı bir destan" olduğunu dile getirdi. Özalp, "Göğe yükselen en yüce mukaddeslerimizi rahmetle anıyoruz. Bizlere emanet ettikleri bu vatana gerekirse canımız pahasına sahip çıkacağız ve tıpkı onlar gibi yeri geldiğinde 'Çanakkale geçilmez' diye haykıracağız." dedi.

Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Furkan Çetiner de "Bu vatan uğruna şehit düşmüş yiğitlerimize duyduğumuz saygı ve minneti belirtmek, onları asla unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı göstermek için böyle bir çalışmanın içerisinde yer aldık. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yazın