TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Sinema ve sanat dünyası HAK-İŞ’te buluşacak

Sinema ve sanat dünyası HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreninde buluşuyor. Ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda toplam 22 ödül verilecek.
HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla uluslararası alanda gerçekleştirdiği, HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışması, yoğun ilgi görüyor. Uluslararası alandaki başarısını koruyan HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film yarışması, ulusal ve uluslararası alanda toplam 4 binin üzerindeki başvuruyla rekor kırmaya devam ediyor.
HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sinema ve sanat dünyasından yerli-yabancı pek çok sanatçı, siyasetçi ve HAK-İŞ teşkilatının katılımı ile 27 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 15.00’te başlayacak. Ödül töreni, Hilton Garden Inn Ankara Otel’de gerçekleşecek.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı’nın açılış konuşmasıyla başlayacak olan program, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve protokol konuşmaları ile devam edecek, konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirilecek.
HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni kapsamında ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda toplam 22 ödül verilecek. Ayrıca ‘Sendikacı Gözünden’ kategorisinde yarışmaya katılanlar da ödüllendirilecek.
Sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılacağı ödül törenine, Türk sinemasına yıllarını vermiş ünlü yönetmen Mesut Uçakan, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz aktörü Yusuf Sezgin, ekranların güler yüzlü oyuncusu Hacı Ali Konuk, başarılı tiyatrocu ve oyuncu Burçak Kabadayı, televizyon dizilerinin sevilen oyuncusu Berat Yenilmez, dizilerdeki başarılı oyunculuğuyla tanıdığımız Mehmet Emin Kadıhan, Derda Yasir, Arif Nazım Çiftçi, başarılı yapımcı ve yönetmenler Metin Tunçtürk, Mustafa Uğur, Sidar Serdar Karakaş ve Yasin Uslu katılacak. Sanatçılara “Emeğe Saygı” plaketi takdim edilecek.