• Kültür-Sanat

Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti 12 aylık kazı programına alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın Meclis’te Aralık ayında gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti’nin 12 aylık kazı programına alınmasıyla ilgili önerisi olumlu yönde sonuç verdi.
Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti 12 aylık kazı programına alındı
İrfan Salcı - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milletvekili Hasan Baltacı’nın bu önerisiyle ilgili gelişmeyi yazılı olarak Baltacı’ya bildirdi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Milletvekili Baltacı’ya gönderdiği cevabi yazı da; “Kastamonu ili, Taşköprü ilçesi Pompeiopolis Antik Kenti kazı çalışmaları 2021 yılından itibaren 12 aylık kazılar programına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en iyi korunmuş antik kenti olan ve 12 yıldan bu yana kazılan Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti’nin 12 ay süreyle kazı yapılacak antik kentler arasına alınmasının Kastamonu ve Taşköprü turizmi açısından önemli olduğunu belirten CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “Kastamonu; hem Karadeniz hem de İç Anadolu’yla olan bağlantısından dolayı birçok kültürün izlerini barındırıyor. Taşköprü Pompeiopolis Antik Kenti de sahip olduğumuz bu önemli değerlerden biri. Bu değerin gün yüzüne çıkarılması, Kastamonu ve Taşköprü turizmine kazandırılarak ilimizin gelişmesine katkı sunması çok kıymetli. Buradaki kazılar yaklaşık 12 yıldır sürüyordu. Kazıların kesintisiz 12 ay sürecek olması bu antik kentin turizme daha hızlı kazandırılması noktasında önem taşıyor. Bu noktada Kastamonu’muzun ve Taşköprü’müzün haklı bu talebine kayıtsız kalmayan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Baltacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde ayrıca yatırım programında olmasına rağmen ödeneksizlik nedeniyle yapımına başlanamayan Kastamonu İl Halk Kütüphanesi’ni de gündeme getirmiş, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında toplam 13 bin Türk Lirası ödenek alan İl Halk Kütüphanesi’ne 2021 yılı için 1 milyon Türk Lirası ödenek ayrılmıştı. Benzer bir gelişme 2019 ve 2020 yıllarında toplam 4 bin Türk Lirası ödenek alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesinde de yaşanmıştı. Milletvekili Baltacı’nın TBMM’de bir çok kez gündeme getirdiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için 2021 Yılı Yatırım Programı’na 17.5 milyon Türk Lirası ödenek konulmuştu.
Yorum Yazın