TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Zehirli İlişkiler ve onlarla başa çıkmanın yolları kitaplaştı

Uzman Danışman Psikolog Ani Eryorulmaz, ilişkilerde yaşanan hastalıklı yapıları, nedenlerini, zorlu ilişkilerde sağlıklı iletişim yollarını, terapi seanslarında en sık görülen örnekleriyle kitaplaştırdı.
Zehirli İlişkiler ve onlarla başa çıkmanın yolları kitaplaştı
İnternet Haber Servisi - Eryorulmaz “Zehirli İlişkiler” kitabında, günümüzde iş ve aile hayatı ile arkadaş çevresinde sağlıklı ilişkiler kurmanın ve sürdürmenin püf noktalarını anlatıyor. Terapi seanslarında en sık karşılaştığı zehirli ilişkilerden örnekler vererek, çözümlemeler sunuyor.

Çevresel faktörlerden kaynaklanan olağanüstü durumlar yalnızca özel ilişkilerde değil aynı zamanda sosyal, ailevi ve iş ilişkilerinde etkilerini gösteriyor. Kriz dönemleri, ilişkilerde bir sınav olarak insanların karşısına çıkıyor.

Krizler çatlamaya başlayan ilişkilerin sonunu mu getiriyor yoksa insanların kişisel sorunları görmezden gelip birbirlerine daha fazla kenetlenmelerine mi neden oluyor? 

Zehirli ilişkiler her iki tarafı da yıpratıyor 

Zehirli ilişki içinde yaşamayı yumurta kabukları üzerinde yürümeye benzeten yazar, bu durumu sürdürmenin ilişkiye ve bireye onarılmaz zarar vereceğinin altını çiziyor. Bu zehirli ilişki tedavi edilemezse, fiziksel sağlığın kaybı, yeme bozuklukları ve kötü alışkanlıklar gibi sorunları tetikliyor. 

Zor ilişkileri sürdürmenin yolu kişisel sınırları belirlemekten geçiyor

Gündelik hayatta karşılaşılan örneklerle zehirli ilişkileri gün ışığına çıkaran kitap, bu sorunlarla baş etmeye çalışan bireylerin ilişki dinamiklerini ve başa çıkmanın yollarını sıralıyor. Kitapta zor ilişkileri sürdürebilmenin ilk koşulu bireyin kendini tanıması ve psikolojik sınırlarını çizebilmesi olduğu anlatılıyor.

Kitap, insan ilişkilerinin bulanık sularına dalarak öfke, manipülasyon, kişilik bozuklukları, narsisizm, aldatma, aldatılma ve boşanma konularına dikkat çekiyor. Okuyucu için adeta hayatın içindeki zehirli ilişkileri teşhis etme, anlama, kabullenme ve başa çıkma rehberi oluyor. İnsanların kendilerine ve sevdiklerine bulaştırdıkları zehirden kurtulma yollarını anlatıyor. Hayatın içinden cümlelerle insanların iç seslerine hitap eden kitap, sorundan çözüme yönelik analizlerle okuyucuya ışık tutuyor. 

Uzm. Dan. Psikolog Ani Eryorulmaz Hakkında
Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesinde tamamlayan Uzm. Dan. Psikolog Ani Eryorulmaz, mesleki kariyerine Boğaziçi Üniversitesi “Erken Çocukluk Merkezi”nin yöneticiliği görevini yaparak başladı. Enka Okulları, Hisar Eğitim Vakfı Okulları, ALEV Okulları ve İzmir Işıkkent Okulları’nda kurulum aşamalarında bu okulların eğitim programlarının hazırlanmasında ve eğitimde aktif öğrenme kuramının başlatılmasında ve geliştirilmesinde eğitim danışmanlığı yaptı. Eryorulmaz, 2001 2008 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yaptı. AETD (Aile ve Evlilik Terapileri Derneği) tarafından düzenlenen EFTA (European Family Therapy Association) aile ve evlilik terapileri eğitimi aldı. Ayrıca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Tranaksiyonel Analiz, Evlilik Öncesi Danışmanlık, Boşanma ve Boşanma Sonrası Kurulan Ailelerle Çalışma konularında eğitim çalışmalarına katıldı. Ani Eryorulmaz bireysel terapiler ve aile ve evlilik terapileri konusunda çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmektedir. Evlilik öncesi danışmanlık, evlilik ve çift terapisi, ilişki problemleri, boşanma süreci ve sonrası danışmanlık, bu süreçlerde çocuk ve ergenlerin desteklenmesi için aileye danışmanlık, hamilelik ve doğum sonrası ikili yaşamdan üçlü yaşama geçişte yaşanılan sorunlarla ve ikinci evliliklerde yamalı bohça ailelerin (step families) oluşumunda danışmanlık ve terapi alanlarında yoğunlaşmaktadır.

Eryorulmaz’ın boşanma ve boşanmaya karar verme aşamalarında ve boşanma sonrası sorunlarını ve çözüm süreçlerini konu alan “Eyvah Boşanıyorum” adlı bir kitabı daha bulunuyor. 
Yorum Yazın