TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Samsun Devlet Opera ve Balesi Anadolu turnesine çıkıyor

2013-2014 sanat sezonunda kendi sahnesindeki temsil programını 23 Mayıs akşamı tamamlayarak turne ve festival dönemini başlatacak olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, senfonik türküler ile Anadolu turnesine çıkacak.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Anadolu turnesine çıkıyor
Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve koro sanatçıları ile gerçekleştirilecek konserde Anadolu’nun sevilen türküleri senfonik olarak izleyici ile buluşacak. Konserin orkestra şefliğini Kıvanç Tepe gerçekleştirecek.

“Telli Turna, Bozlak, Köroğlu, Kara Toprak, Hekimoğlu, Asiye, Karahisar Kalesi, Gökte Yıldız, Aman Avcı, Aygız, Sabahın Seherinde, Gesi Bağları, Urfa’nın Etrafı, Tutti Mucize, Yüksek Yüksek Tepelere, Ben Giderim Batum’a, Bugün Bize Pir Geldi, Aman Adanalı” gibi türkülerin yer alacağı “Senfonik Türkülerimiz” adlı konser 1 bölümden oluşacak.

23 Mayıs akşamı kendi sahnesinde ilk kez seyirciyle buluşturacağı “Senfonik Türkülerimiz” ile 24 Mayıs’ta yola çıkacak Samsun Devlet Opera ve Balesi, ilk turne konserini 24 Mayıs’ta Tokat’ta verecek. Konser 26 Haziran Kültür Sarayı’nda saat 20.00’de başlayacak.

Daha önce hiç temsil gerçekleştirmediği 3 kentte (Elazığ, Tunceli, Bingöl) perdeleri açacak olmanın da heyecanını yaşayan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, 26 Mayıs akşamı Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde “Senfonik Türkülerimiz”i izleyiciyle buluşturacak.

Bir sonraki durağı olan Tunceli’de ilk kez bir konser verecek olan kurum, 27 Mayıs’ta Tunceli İl Kültür Merkezi Salonu’nda sanatseverlere harika bir konser programı sunacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, 28 Mayıs’ta Bingöl İl Kültür Merkezi Salonu’nda Bingöl seyircisiyle bir araya gelecek.

30 Mayıs’ta Atatürk Üniversitesi Kültür A Salonu’nda, 31 Mayıs’ta da Erzincan İl Kültür Merkezi Salonu’nda konser programını sürdürecek olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, 02 Haziran’da Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konser ile Anadolu turnesi programını tamamlamış olacak.
Yorum Yazın