TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Sıla'yı rahatsız eden hayranına hapis cezası

Gençoğlu'nun, kendisini rahatsız ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu hayranı, 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Sıla'yı rahatsız eden hayranına hapis cezası
AA - Anadolu 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık M.N.N. ile Sıla Gençoğlu'nun avukatı katıldı.

Söz verilen sanık M.N.N, eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "İnternette resmini kendi resmimin yanına eklediğim doğrudur. Cinsel taciz amacım yoktur. Platonik bir aşkım vardır. Özür diliyorum." dedi.

Gençoğlu'nun avukatı Didem Akbey de "Suçlar bellidir. Sanık kabul etmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, her ne kadar sanık hakında "cinsel taciz" suçundan cezalandırılması için kamu davası açılmışsa da, sanığın sosyal medya ortamından gönderdiği mesajlarda platonik aşk ve duygusallık söz konusu olduğunu, bu nedenle "cinsel taciz" suçunun unsurlarının tam anlamıyla oluşmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraatine karar verdi.

Sanığın Gençoğlu'na yönelik eylemiyle "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme hakimi, ileride bir daha suç işlemeyeceğine dair mahkemede olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle sanığın cezasının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Olayın geçmişi
Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 17 Mayıs 2016 tarihinde sahilde yaptığı yürüyüş sırasında kolundan tutarak konuşmaya çalışan bir hayranı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, şüphelinin sosyal medya hesaplarından fotoğraflarını paylaşarak yazılar yazdığı, sanatçıyı takıntı haline getirdiği belirtilmiş, şüphelinin "kişilerin huzur ve sükununu bozma" ve "taciz" suçlarını işlediği gerekçesiyle hakkında kamu davası açılması talep edilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli M.N.N'nin "cinsel taciz" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Yorum Yazın