TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Yeşilçam'ın efsane isimleri Büyükçekmece'de buluştu

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Türk Sineması’nın 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Albatros Kısa Film Gösterimi aralarında Nuri Alço, Ümit Efekan ve Ahmet Selçuk İlkan’ın da bulunduğu birçok ünlü isimle gala yaptı.
Yeşilçam'ın efsane isimleri Büyükçekmece'de buluştu
Uluslararası kültür ve sanat etkinlikleriyle dünya çapında birçok ödül alan ve öncü olduğu resim sergileri ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Büyükçekmece Belediyesi, Türk Sineması’nın 100’üncü yılında unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle Türk Sineması’nın 100’üncü yılı için hazırlanan “Albatros” kısa filminin gösterimi sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Nuri Alço, Ahmet Selçuk İlkan, Tuncay Akça, Emre Saltuk, Ümit Efekan, Dilek Türker, Turan Feyzioğlu, Ahmet Arman ve Alay Cihan’ın yanı sıra birçok ünlü isim katıldı. Yönetmenliğini Salih Yıldırım’ın yaptığı başrollerini Yılmaz Aktürk ve Özden Pehlivan’ın oynadığı bir fotoğrafçının hayatının anlatıldığı “Albatros” kısa filminin ön gösterimi salondan büyük alkış aldı.

BAŞKAN AKGÜN, YAŞAR KEMAL’İ UNUTMADI
Gala sonrası konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün, Yaşar Kemal’in vefatından dolayı üzüntüsünü belirterek, “Onu eserleriyle yaşatacağız. 15 gün önce Paris’te Büyükçekmece 12’nci kez Avrupa 12 yıldız şehri unvanını aldık. Çıtayı yükseltmek zorundayız. Kültürel ve eğitim faaliyetlerine sosyal faaliyetlerine ama özellikle eğitim ve kültür faaliyetlerine daha çok ağırlık vermemiz gerekiyor. Avrupa’da halkın katmanlarına ne kadar çok kültürel faaliyetleri yayabiliyorsanız o kadar çok değeriniz oluyor” dedi.

“2’NCİ KISA FİLM FESTİVALİ İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Büyükçekmece Halk Akademisi şemsiyesi altında 1’incisi düzenlenen kısa metraj film gösterisinin düzenli hale geleceğini belirten Başkan Akgün, “Bugünden itibaren her yıl Büyükçekmece Belediyesi Albatros Kısa Film yarışması programa aldık. 5 ödül vereceğiz. Amacımız Yeşilçam’a katkı sağlamak ve bu projemiz ile birlikte Yeşilçam’ı hayata geçireceğiz. Bugünden itibaren Büyükçekmece Belediyesi her yıl kısa film yarışmasını ve bu proje ile ilgili çalışmaları Türk sinemasının 100’üncü yılında Yeşilçam ile yapmak üzere karar alınmıştır. Bunu da önümüzdeki günlere proje şeklinde Yeşilçam sanatçılarımıza ve onların dernekleri ile birlikte masaya yatırıp şeklini şemalini verip ondan sonrada 2016’da 2’nci bir kısa film festivali ile yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN AKGÜN’ÜN SİNEMAYA SEVGİSİ BİZLERİ BURAYA GETİRDİ”
Düzenlenen etkinlikten dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür ettiğini belirten yönetmen Ümit Efekan, “Başkanımızın bu tür sinemaya olan sevgisi bizleri Büyükçekmece’ye getirdi. Sokaklarına adını yazdıran ender belediyelerden birisidir. 100’üncü yılda yaptığı bu etkinlik için başkan ve bu işe gönlünü koyan kültürden sorumlu herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Sinema böyle ileri doğru gidecektir” dedi.

“BURADA BÜYÜK BİR PLATO KURULACAK”
Büyükçekmece’de kültüre ve sanata verilen değerden bahseden oyuncu Nuri Alço,“Gerçekten Hasan Bey kültüre çok büyük bir hizmet veriyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak bugün sinemayı buraya taşıyorsa, bu kaçıncı oldu bizi buraya davet edişi yemek verişi. Sinemanın 100’üncü yılını ayrıca burada kutladık ve kültüre hizmet edilmesi de bizi çok çok mutlu ediyor. Kendisi hatta geçen ki yemekte de büyük bir sinema için Hollywood kuracağının sözünü verdi. Burada çok büyük film stüdyosu platosu kuracak. Onun için sinemaya yüreğini vermiş ve seven bir insan. Bizde onu kırmıyoruz. Bu kadar kilometre demiyoruz geliyoruz. Kendilerine destek vermek için buradayız” diye konuştu.

“HAYATI SANATLA, SANATI HAYATLA GÜZELLEŞTİREN FELSEFE”
Galaya katılan yazar şair Ahmet Selçuk İlkan ise “İnsanın hayatta gurur duyduğu saatler zamanlar vardır. Onlardan birisini yaşıyoruz çünkü Türk Sineması’nın 100’üncü yılı ve bu yıl hemen hemen her yerde bir etkinlik oluyor. Sanata sanatçıya ve sanatsevere dokunan bir aktivite bunlar. Hayatı sanatla sanatı hayatla güzelleştiren bir felsefe bu. Çünkü Türk Sineması deyince aklıma yıllardır bizden önce yaşamış bütün toplumsal olaylar bütün toplumsal evrimler geliyor. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Sayın Dr. Hasan Akgün’ü bir kez daha yürekten kutluyorum. İyi ki Büyükçekmece’mizde var iyi ki gönül çekmemizde var hep olacaktır onu çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, film gösteriminin ardından film yapım ekibine ve galaya katılan ünlü isimlere Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından Albatros Kuşu şeklinde hazırlanmış onurluklar ve çiçek takdim edildi.
Yorum Yazın