• Moğolistan

S.Byambatsogt:'Borçlanma oranını arttırmayı artık kabul etmemiz gerekiyor'

Moğolistan Halk Partisi (MHP) 2015 bütçe değerlendirmesi ve borçlanma için tavan oranı konusundaki kendi görüşmelerini bildiren bir basın toplantısı düzenledi.
S.Byambatsogt:'Borçlanma oranını arttırmayı artık kabul etmemiz gerekiyor'
Necdet Emre Aygün - MOĞOLİSTAN/ EKONOMİ HABERLERİ- Parti Grup Başkanı S.Byambatsogt “MHP Grubu Bakanlar Kurulu tarafından sunulan 2015 yılı bütçe değerlendirmesi konusunda 3 defa toplandı. Bugün Moğolistan ekonomisi çok zor bir durumdadır.

Bütçede değişiklik yapılması sonucunda ülke ekonomisinin düzeleceği konusundaki Hükümetin politikası yanlıştır. Standart dışı ekonomik önlemlerin alınması gerekiyor. Bütçe, para politikası, döviz kuru, ödemeler dengesindeki açık,bütçe açıpı gibi sorunları bir bütün olarak ele almak gerekmektedir. Bu nedenle ekonomik krizi aşma planlarını Bakanlar Kurulu tez zamanda meclise sunmalıdır.

Bunu desteklemek amacıyla MHP Grubu Çalışma Grubu kurdu ve ekonomik krizini aşma programını biz hazırlayalım diye kararlaştırdık. Bu Çalışma Grubuna milletvekili Ch.Khurelbaatar başkanlık edecektir.  
Borçlanma tavan oranını arttırmama konusunda MHP kararlıdır. Ancak bugün borçlanma için tavan oranı GSYH’nin %58.3 oranına ulaşmıştır.  

MHP PARTİ GRUBU 26 MİLLETVEKİLİ BÜTÇEDEN ÖDENEN OTOMOBİL HARCAMALARINDAN VAZGEÇTİ VE BU GİDERLERİNİ KENDİLERİ KARŞILAYACAKLARINI BİLDİRDİLER
Moğolistan milletvekilleri için aylık otomobil harcamaları için 500 bin MNT ödenmektedir.

Bundan yola çıkarak MHP’nin 26 milletvekilinin bir yılda aldığı 156 milyon MNT’yi tasarruf etmiş olacağız. Buna 76 milletvekilin hepsi dahil olursa bir yılda 500 milyon MNT veya yarım milyar MNT tasarruf edebileceğiz.
Yorum Yazın